Kulturnatten – Københavns Universitet

SCIENCE > Oplev SCIENCE > For alle > Kulturnatten

Botanisk HaveKulturnatten på SCIENCE

Tak for besøget til vores Kulturnatsgæster, som til Kulturnatten 12. oktober 2018 valgte at lægge vejen forbi fakultetet!

På gensyn i 2019!

Kulturnatprogrammet 2018

Matematik, mystik, kryptering og spil

Hos Institut for Matematiske Fag kan skoleelever komme på stjerneløb og de ældre (i alle aldre) løse gåderne i "Mysteriet i Matematisk Bibliotek". Du kan også dyste mod vores skakmester, prøve at lægge et DNA-puslespil eller lytte til oplæg om kvantekryptering og magiske matematikere. Prøv også The Gong-show, hvor fem forskere har en halv time til at fortælle om deres matematik, om kap med gong-gongen.

Hvor: H.C. Ørsted Institut, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Se hele Matematiks program på deres hjemmeside.

Kl. 18-24
Hvor:
 H.C. Ørsted Institut, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Kemi er over det hele

Bliv forsker for en aften i Universitetsparken. Oplev at kemi er alle vegne. Visuelt effektive demonstrationsforsøg er farverige, skummende, brændende og eksploderende beviser på, hvor fedt kemi er.

Se hele Kemis program på deres hjemmeside.

Kl. 18-24
Hvor:
 H.C. Ørsted Institut, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Kulturnatten på Niels Bohr Institutet

Den dynamiske forskning på Niels Bohr Institutet går lige fra universets mystiske mørke energi til ekstreme eksperimenter i CERN for at opklare universets tilstand i mikrosekunderne efter Big Bang for 14 milliarder år siden. Her forskes i teleportation og i nano-teknologi, som er svimlende småt, og astronomerne her har opdaget de første jordlignende planeter i andre solsystemer.

Til kulturnatten kan man se instrumenterne til de fysiske forsøg, se demonstrationer, selv få lov at prøve nogle eksperimenter - og besøge Center for Is og Klimas iskerne-fryser. 

Se hele NBI's program på deres hjemmeside.

Kl. 18-24
Hvor: 
H.C. Ørsted Institut, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

Biologisk forskning i øjenhøjde

Biologisk Institut opstiller stande, hvor du kan høre om superinsekternes fantastiske verden, hvor den sociale adfærd gælder ’én for alle, alle for én’. Forskere og studerende står klar til at fortælle dig om myrer- og termitbo, overlevelsesstrategier og adfærd – en spændende rejse ind insekternes verden. 

Se hele Biologis program på deres hjemmeside.

Kl. 18-24
Hvor: 
Ole Maaløes Vej 5, 2200 København N

Datalogi

Tag på opdagelse i datalogiens verden. Find ud af hvad et superhospital og Virtual Reality har med hinanden at gøre. Mød en blød robot. Bliv klogere på hvad faget "Teknologiforståelse" i folkeskolen skal bidrage til. Tag datalogisk kørekort. Bliv spiludvikler på 10 minutter. Alt dette og meget mere kan du opleve, når du besøger Datalogisk Institut til Kulturnatten 2018.

Se hele Datalogis program på deres hjemmeside.

Kl. 18-24
Hvor:
 H.C. Ørsted Institut, Universitetsparken 5, 2100 København Ø

ARTiS (Art in Science) udstilling

ARTiS er en fotokonkurrence, hvor både forskere og studerende kombinerer kunst og videnskab. De bedste indsendte billeder bliver udstillet til kulturnatten i Københavns Universitets gamle Festsal på Frue Plads overfor domkirken.

Læs mere om ARTiS fotokonkurrencen og udstillingen her.

Kl. 18-22
Hvor:
 Københavns Universitets Festsal, Frue Plads 4, 1017 København K