Feltstationer – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

SCIENCE > Om fakultetet > Organisation > Feltstationer

Feltstationer

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet råder over en række feltstationer i Danmark og Grønland.

Arktisk Station

På øen Disko i det centrale Vestgrønland ligger Arktisk Station, som drives af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet med det formål at fremme arktisk forskning og undervisning i bio- og georelaterede problemstillinger.

Kristiansminde Gl. Skovridergård

Feltstationen ligger i skoven ikke langt fra Sorø Station. Feltstationen anvendes af Biologisk Institut til terrestriske kurser og ekskursioner. Derudover udlejes feltstationen til eksterne brugere. Den er velegnet til seminarer, kurser, lejrskoler m.v.

Salten Skov Laboratoriet

Feltstationen ligger midt i det "jyske sø-højland" og fungerer som base for feltkurser og ekskursioner især for ferskvandsbiologer, men også andre ansatte, studerende og gæsteforskere ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet m.fl.

Sermilik Stationen

Feltstationen er beliggende ca. 20 km vest for Angmagssalik i Grønland. Stationen anvendes som base for studier af Midtvakatgletscheren og dens omgivelser og som studiested for studerende, der arbejder med arktisk naturgeografi.

Skalling Laboratorium

Feltstationen ligger i udkanten af Ho Klitplantage med udsigt over halvøen Skallingen og anvendes til feltstudier og som kursussted for ansatte, studerende og gæsteforskere ved Københavns Universitet samt andre institutioner både herhjemme og i udlandet.