Enestående tilbud til Madkundskabslærere

GRATIS KOMPETENCEGIVENDE KURSUS FOR MADKUNDSKABSLÆRERE!

Faglig opgradering

Styrk din faglighed og opkvalificer dine kompetencer i faget madkundskab. Få styr på madlavningens fysik og kemi og fødevarers madfunktionelle egenskaber. Dyk ned i madkundskabsdidaktik, madæstetik, og sensorik, og bliv klædt bedre på til at anvende praktiske øvelser til at illustrere teorien.

Hvem kan tilmelde sig

Kurset er for alle lærere, der underviser i faget madkundskab, både de, der for år tilbage blev uddannet med hjemkundskab som linjefag, og lærere uden undervisningskompetence (tidligere linjefag) i faget. Deltagelse i kurset er gratis, da det er en del af et større efteruddannelsesprojekt. Der vil derfor også indgå løbende evaluering af kursets struktur og undervisningsform.

Kurset løber over 14 eftermiddage kl. 13-17 fra januar til maj 2018.

Fagligt fokus

I undervisningen vil der vil være særligt fokus på madkundskabens naturvidenskabelige elementer, madens og madlavningens fysik og kemi. I undervisningen indgår teori og håndværksmæssig praksis i køkken, og kurset er udformet, således at du direkte kan anvende den tillærte viden, og viderebygge på øvelser gennem erfaringer med egen klasse.

Som deltager vil du...

Tilegne dig teoretisk viden om fødevarers fysiske og kemiske egenskaber, således at du kan planlægge og gennemføre undervisning og eksperimenterende øvelser, der belyser den naturvidenskabelige teori bag madlavning. Læse om smagsdidaktik, madætetik, sensorik, føevaremækninger og ernæring.


Skab interdisciplinært samarbejde med skolens øvrige faglærere

Der vil være god tid til spørgsmål og diskussioner, hvor erfaring og viden sættes i spil. Derudover vil du introduceres til, hvordan du rutinemæssigt kan anvende IT-læremidlet Fag med Smag-app’en i undervisningen.

Varighed og timetal og undervisere for kurset

Kurset svarer til ca. 300 timers indsats gennem undervisning, forberedelse og undervisning i egen klasse og læsestof (svarer til 12 ECTS). Undervisere fra de samarbejdende uddannelsesinstitutioner vil stå for undervisningen, herunder lektor i madkundskab og lærer Helle Brønnum Carlsen, professor i læring og madkundskab Karen Wistoft, professor i smag og gastrofysik Ole G. Mouritsen, samt undervisere og praktikere fra Nordic Food Lab.

Hvornår starter vi og hvor længe varer det

Kurset løber fra Uge 3 - uge 20 2018, i alt 14 gange, kl. 13-17*.

Man 15/1

Tors 8/2

Ons 7/3

Tirs 3/4

Tors 3/5

Tirs 23/1

Man 19/2

Tors 15/3

Ons 11/4

Tirs 15/5

Ons 31/1

Tirs 27/2

Man 19/3

Man 23/4

*Der kan forekomme en enkel datoændring – det gives der besked om inden ultimo november.

Er læreren forhindret i at deltage enkelte gange, er det stadigt muligt at deltage.

Hvor foregår det

Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab, Frederiksberg Campus, Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg

University College Capital, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København V

Hvor tilmelder jeg mig

Tilmelding efter først til mølle princippet.

For mere information, spørgsmål eller tilmelding kontakt Bat-El Menadeva Karpantschof

Tel.: 35 33 45 04 Mail: b.menadeva@food.ku.dk

Ledige tider lige nu: 

  • SCIENCE Skoletjeneste har mange ledige tider udbudt fra midt november til midt januar - book dem her

På vegne af  Sekretariatet for Cirkus Naturligvis og SCIENCE Skoletjeneste 

/Torben Ingerslev Roug



For at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 05. december 2017