Book matematik foredrag om spil til Forskningens Døgn

Kære naturfagslærer

Som lovet fremsender vi endnu et nyhedsbrev om en af vores spændende aktiviteter til Forskningens Døgn 2014.

Før I booker et foredrag vil vi bede jer om, at læse dette nyhedsbrev godt igennem da der er forskellige foredrag alt efter, hvilket tidspunkt man vælger. Nedenfor kan i se planen:

 - korte workshops og  spillecafe

Torsdag d. 24.4

kl. 9:30, 10:30 og 11:30     (30 minutters varighed):

Er nogle pengespil bedre end andre?

Om at sætte sig et mål og nå det med størst mulig sandsynlighed. Om forskellige strategier, der afhænger af, om man har oddsene med sig eller imod sig. Og om hvorfor doblingsstrategien ender galt. 

Kan man spille godt på rouletten?
Om at sætte sig et mål og nå det med størst mulig sandsynlighed. Om forskellige strategier, der afhænger af, om man har oddsene med sig eller imod sig. Og om hvorfor doblingsstrategien ender galt. 

/Ved Mogens Steffensen.

Torsdag d. 24.4 kl. 13, 14 og 15  (30 minutt

ers varighed)

Sportsvæddemål
Hvordan man kan finde sikre gevinster. (Men ikke ret tit.) Hvordan man kan finde attraktive spil. (Oftere.) Hvor meget man så vædder, når man har fundet et attraktivt spil. Og hvorfor det måske går galt alligevel.

Hvordan man vinder i sten-saks-papir!  
Tankevækkende eksempler på strategispil fra von Neumann og Nash over Schelling og Gardener til Kahneman. 

/Ved Rolf Poulsen.

Fredag  d. 24.4 kl. 9:30, 10:30 og 11:30   (30 minutters varighed )

Find en bingo i Wordfeud – vind i Scrabble

At lægge alle syv brikker på en gang i Wordfeud eller Scrabble - en bingo - udløser en bonus, og det er nemmere end de fleste forestiller sig. Faktisk er sandsynligheden for at trække en bingo ud af posen i første forsøg forbavsende høj, og med en matematisk strategi for, hvordan man bytter, kan man forbedre betragteligt på denne sandsynlighed. Matematikken skal naturligvis kombineres med ordkendskab, og der er et udvalg af særligt relevante ord som DRALONS og LAOTERS som er specielt vigtige at kende. 

Find den bedste strategi i Kaste Gris!
Kaste Gris er et spil med to griseformede terninger, der hver kan lande i seks forskellige positioner. Man kaster grisene og samler point så længe man vil, men så snart man får kombinationen "vendt gris" taber man alt, hvad man har samlet op, og må lade modspilleren overtage. Spør gsmålet er, hvornår det er klogt at stoppe mens legen er god? 

/Ved Søren Eilers.

Fredag d. 24.4 kl. 13-16

Test dine evner i Kaste Gris, Scrabble, roulette og meget mere.

Åben spillecafe med studerende fra Institut fra Matematiske Fag.

Gå til booking her.

 

Følg os også på facebook

På vegne af Skoletjenesten – I nærkontakt med sundheds- og naturvidenskabFor at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 10. april 2014