Studerende undersøger insektlivet på Nørre Campus – Københavns Universitet

Vild Campus > Studerende undersøger ...

06. april 2016

Studerende undersøger insektlivet på Nørre Campus

Vild Campus

På Nørre campus er et studieprojekt om diversiteten af insekter som svirrefluer, bier og sommerfugle lige nu sat igang.

Hvis du lægger vejen forbi Nørre Campus disse dage, vil du se gule bakker og skilte rundt omkring på plænen og i nogle af Vild Campus bedene.

Skilte og fangstbakkerne der tiltrækker insekter ved hjælp af den kraftige gule farve. Foto: Vild Campus

Bakkernes formål er at tiltrække insekter, og er del af et bachelorprojekt om diversiteten af insekter i storbyer. Projektet udføres af Birgitte Hyldal Volmer og Ruth Djurhuus Jakobsen, som begge læser biologi på Københavns universitet.

"Vi vil undersøge effekten af de fem vilde biotophaver, der er lavet i Universitetsparken og diversiteten af blomstertilknyttede insekter som bier, svirrefluer og sommerfugle. Vi sammenligner områderne med et kontrolfelt i Universitetsparken på græsplænen, og to felter for veletableret eng og skov i naturområdet Insulinmosen i Gentofte som reference for bynær natur" fortæller Birgitte og Ruth. 

Birgitte og Ruth i færd med at sætte bakker op i skovbedet. Foto: Vild Campus

Ved at sammenligne bedene med veletableret skov og eng i Insulinmosen, håber de på at kunne vise, hvilken effekt det kan have på biodiversiteten af insekter, at anlægge biotophaver, i en storby som København.

Mange insekter bliver tiltrukket af kraftige gule farver, og man vil i løbet af foråret og sommeren kunne se projektets gule fangstbakker stå i Campus bedene med sæbevand i. Bakkerne vil blive tjekket og skiftet hver uge, hvorefter de indfangne insekter vil blive identificeret. 

Følg nyheder om Birgittes og Ruths bachelorprojekt hos Vild Campus.