Uddannelsernes opbygning

Vores uddannelser følger i de fleste tilfælde en 3+2+3 struktur. Det betyder, at du først tager en 3-årig bacheloruddannelse og herefter kan fortsætte med en 2-årig kandidatuddannelse og en 3-årig ph.d.-uddannelse.

Bacheloruddannelsen

Du begynder din uddannelse på universitetet med en bacheloruddannelse. Bacheloruddannelsen tager som regel tre år.

LÆS MERE: Se hvilke bacheloruddannelser du kan tage på SCIENCE

Med en bacheloruddannelse får du en afsluttet 3-årig uddannelse, som du eksempelvis kan bruge til at søge job. Du kan også læse videre på en af vores kandidatuddannelser.

Kandidatuddannelsen

Når du har afsluttet en bacheloruddannelse, har du mulighed for at fortsætte på en 2-årig kandidatuddannelse. 

LÆS MERE: Se hvilke kandidatuddannelser du kan tage på SCIENCE

Din bacheloruddannelse giver ikke nødvendigvis adgang til alle kandidatuddannelser. Dine muligheder afhænger af hvilke fag eller fagkombinationer, som du vælger på din bacheloruddannelse. Kontakt en studie- og karrierevejleder i SCIENCE Studenterservice for at høre mere om dine muligheder.

Med en kandidatuddannelse får du en afsluttet 5-årig uddannelse, som du eksempelvis kan bruge til at søge job. Du kan også søge en ph.d. for at læse videre på universitetet.

Ph.d.-uddannelsen

Hvis du gerne vil være forsker, kan du søge en 3-årig ph.d.-uddannelse, når du har afsluttet din kandidatuddannelse. Du søger en ph.d.-uddannelse via opslag fra bl.a. universiteterne og forskningsrådene. Der er få pladser, og du søger på baggrund af dine videnskabelige kvalifikationer og en projektbeskrivelse.

LÆS MERE: Information til potentielle ph.d.-studerende