SCIENCErådet
SCIENCErådet består udelukkende af studerende og repræsenterer alle studerende på SCIENCE. SCIENCErådets formål er bl.a. at gøre det nemt at komme i dialog med ledelsen og studerende fra andre studier samt at sikre de studerendes interesser. Hvis du engagerer dig i SCIENCErådet, lærer du en masse folk at kende på tværs af studier, årgange og campi, hvilket er fedt, hvis du vil føre dine spændende idéer ud i livet. Herunder kan du læse mere om, hvad SCIENCErådet er for en størrelse, hvilke udvalg der hører under SCIENCErådet og hvordan du som studerende søger penge i SCEINCEpuljen.
Organisation
På fint dansk er SCIENCErådet fakultetsrådet på Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet på Københavns Universitet. Det betyder bare, at SCIENCErådet primært beskæftiger sig med ting, der foregår på SCIENCE. Tilsvarende findes HUMrådet på Det Humanistiske Fakultet, SAMF-Rådet på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet osv. Generelle ting, der er relevante på tværs af fakulteterne, tages op i Studenterrådet. Omvendt bliver sager, der kun er interessante for et enkelt studie, typisk håndteret af de enkelte fagråd og faglige foreninger. Dynamikken er beskrevet på det flotte banner øverst på siden.
For at sikre, at alle sturedende har mulighed for at blive hørt, har alle studier en repræsentant i SCIENCErådets hovedbestyrelse. Han eller hun bliver valgt i de enkelte fagråd og faglige foreninger, og er derefter deres stemme, når SCIENCErådet mødes. Det gør de ca. én gang om måneden til et hovedbestyrelsesmøde og én gang om året til den årlige generalforsamling. Formanskabet deltager også i disse møder, og består af fem personer: En politisk formand, en økonomisk formand og tre næstformænd. De mødes på ugentlig basis og taler om, hvad der sker lige nu på SCIENCE. Formandskabet sørger for den daglige drift af SCIENCErådet, deltager i dialogforum med ledelsen og griber hvad der løbende dukker op af ting og sager. Desuden afholdes der et par gange om året udvidet dialogforum, som er åbent for enhver studerende, der ønsker at deltage.
Formandskabet:
Økonomisk formand: Nicolas Arnvig
Politisk formand: Willie Krabben
Næstformænd: Lauritz Frøsig, Anders Hoffmeister, Jens Edelvang-Pejrup
Hovedbestyrelsen:
Fysik: Andrea Sommer Eriksen
Geologi: Mathias Bune Sørensen
Matematik: Johanne Amalie Langager
Kemi: Jeppe Schjær Jensen
Molekylær biomedicin: Emilie Zølner-Markussen
Nanoscience: Johan Nørregaard Andersen
Biologi: Frederikke Fava
Foreningen af Ernering- og Fødevarestuderende: Magdalene Johansen
Foreningen af Biologi-Bioteknologistuderende: Simone Jensen
Foreningen for Landskabsarkitektstuderende: Amalie Risager
Foreningen for Naturressourcestuderende: Sigrid Hyldegaard Djernæs
Ud over hovedbestyrelsen og formandskabet består SCIENCErådet af en masse underudvalg, som er beskrevet lidt længere nede på siden. Repræsentanter i disse udvalg er også med til hovedbestyrelsesmøderne. Desuden er SCIENCErådet repræsenteret udadtil af folk, som har tillidsposter i andre råd og udvalg, som også er nævnt længere nede. Repræsentanter til interne udvalg og eksterne tillidsposter vælges på generalforsamlingen eller på hovedbestyrelsesmøder.
Hvis du vil dykke ned i SCIENCErådets vedtægter, kan du finde dem her.
Fagråd og faglige foreninger:
Studerende på de enkelte studier er organiseret i deres egne små foreninger. På Nørre campus heder disse foreninger fagråd og på Frederiksberg campus hedder de faglige foreninger. Som studerende på et studie er du automatisk medlem af sådan en forening, der alle har en repræsentant i SCIENCErådet. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil have taget op i SCIENCErådet, kan du hive fat i din egen repræsentant, som du finder under "Medlemmer" ovenfor.
Mail: biokemiskfagraad@gmail.com
https://sites.google.com/site/biokemiskfagraadsku
Biologisk fagråd:
Mail: -
https://www.facebook.com/Biologiskfagraad
Datalogisk fagråd:
Mail: fagraad@dikumail.dk
https://www.facebook.com/dikufagraad/
Fysisk fagråd:
Mail: fagraad@nbi.ku.dk
https://www.facebook.com/fysisk.fagrad
Geofagrådet:
Mail: -
https://www.facebook.com/profile.php?id=100014377784881
Fagrådet for idræt:
Mail: fagraad@ifi.ku.dk
Kemisk fagråd:
Mail: -
Fællesmatematisk fagråd:
Mail: fagraad@math.ku.dk
Molekylær Biomedicins fagråd:
Mail: mbf@srku.dk
https://www.facebook.com/groups/285401504035/
Nano fagråd:
Mail: nano@fagraad.dk
https://www.facebook.com/nanoscienceKU/
Foreningen af Naturressourcestuderende, FN:
Mail: fn@naturstud.dk
https://www.facebook.com/naturstud/
Foreningen for Landskabsarkitektstuderende, FLS:
Mail: fls.styrelsen@gmail.com
https://www.facebook.com/FLS.LIFE
Foreningen af Ernering- og Fødevarestuderende:
Mail: fef.best@gmail.com
https://www.facebook.com/groups/fefscience
Foreningen af Biologi-Bioteknologi studerende, FB:
Mail: fb.bestyrelse@gmail.com
https://www.facebook.com/biologibioteknologi/
@biologibioteknologi på instagram
SCIENCEpuljen
SCIENCEpuljen er en pose penge, der bliver uddelt fire gange om året, og ansøgningsfristerne er om søndagen i hver mellemuge. Puljens formål er at støtte studenterstdrevne aktiviteter, som forbedrer studiemiljøet på SCIENCE - disse kan både være faglige, sociale eller studenterpolitiske.
Man kan forvente svar på sin ansøgning ca. en måned efter ansøgningsfristen. Bemærk, at man godt kan søge om penge, man allerede har brugt imellem forrige deadline og den forestående deadline. Hvis der i en periode er midler, der ikke uddeles fra puljen, overgår de til den næste ansøgningsrunde.
Tryk her for at læse mere om ansøgningskrav og ansøgningsfrister, og for at sende din ansøgning af sted!
Hvis du stadig har spørgsmål kan SCIENCEpuljen kontaktes på: scienceraadet-puljen@science.ku.dk
Underudvalg og tillidsposter
SCIENCErådet har medlemmer i en række underudvalg og tillidsposter. Forskellen på de to er, at underudvalgene i princippet hører ind under SCIENCErådet, mens tillidsposterne er en del af selvstændige råd og nævn uafhængigt af SCIENCErådet.
Økonomisk udvalg
Formålet med økonomisk udvalg er at sikre, at SCIENCErådets økonomi bliver varetaget ordentligt. Udvalget kommer med budgetforslag til hovedbestyrelsen, og kan løbende godkende små afvigelser fra dette, hvis de vurderer, at det er nødvendigt. Økonomisk udvalg består som udgangspunkt af 4 interne og 4 eksterne medlemmer, der vælges på SCIENCErådets årlige generalforsamling.
SCIENCErådets økonomi gennemgås løbende af to interne revisorer, der også vælges på generalforsamlingen. Deres job er at sammenligne det vedtagne budget med de faktiske indtægter og udgifter og sikre, at der ikke er foregået fusk eller sket fejl.
SCIENCEpuljen
Læs om SCIENCEpuljen længere oppe.
SCIENCE undervisningspris
Hvert år uddeles SCIENCE undervisningspris til årets bedste underviser. Da de studerendes mening vejer tungt i den vurdering, har dekanatet givet SCIENCErådet ansvaret for at udpege SCIENCE's bedste underviser. Udpegningen sker på baggrund af indstillinger fra de studerende og fra institutternes undervisningsudvalg.
Undervisningsprisen er ikke et udvalg som sådan, men udpegningen af årets underviser fylder ofte en del til SCIENCErådets møder i perioden omkring udpegningen, og den er derfor værd at nævne her! Hvis du er nysgerrig, kan du læse om undervisningsprisen og dens vindere her.
RIK og SVED
RIK og SVED er med til at uddanne rusvejlederne på hhv. Frederiksberg og Nørre campus. RIK står for Rus Instruktør Kursus og SVED står for Science Vejledernes ErfaringsDelingstur - vælg selv dit yndlingsakronym. Begge udvalg arrangerer bl.a. en hyttetur, hvor nye og garvede rusvejledere udveksler erfaringer og har det sjovt.
Frederiksberg Campusudvalg, FCU
FCU's formål er at styrke det tværfaglige miljø på Frederiksberg campus og at sikre et levende studiemiljø - især socialt. Udvalget er oprettet af de faglige foreninger, og arbejder for at alle studerende føler sig hjeme på Frederiksberg campus.
Campusudvalget består af en repræsentant fra hver af de faglige foreninger: VMF, FN, FB, FEF og FLS.
Campusudvalget er en slags baggrundsgruppe for studiemiljø, og varetager derfor administrationen af SCIENCErådets lokaler på Frederiksberg campus.
Kontakt FCU på frb.campusudvalg@gmail.com
Akademisk Råd
Medlemmer af Akademisk Råd rådgiver dekanen i forbindelse med strategiske og ressourcemæssige beslutninger.
Der afholdes cirka fire møder årligt. Til disse møder er der cirka 100 siders bilag, og det er en af de tungere udvalgsposter at besidde, da posten er politisk og kræver et højt aktivitetsniveau.
Blandt de valgte medlemmer udpeges et medlem til at sidde i Københavns Universitets senat.
SCIENCErådets repræsentanter i Akademisk Råd vælges på den årlige generalforsamling.
Studenterrådet, SRKU
Studenterrådets medlemmer vælges generelt på deres egen generalforsamling. Dog har alle fakultetsråd også repræsentanter i SRKU, og SCIENCErådet har fire styks. Disse vælges på SCIENCErådets egen geralforsamling, og repræsenterer de SCIENCE-studerende i studenterpolitiske sager på universitetsniveau.
Fakultets ArbejdsMiljø Udvalg, FAMU
Formålet med FAMU er at sikre gode og trygge arbejdsforhold for fakultetets ansatte.
SCIENCErådet har én repræsentant i FAMU, der vælges på geralforsamlingen for ét år ad gangen. Som repræsentant har man mødepligt og taleret ved FAMUs 4 årlige møder, og det forventes at man har forberedt sig på niveau med udvalgets øvrige medlemmer. Det drejer sig om cirka 40 siders læsning pr. gang, og et godt kendskab til opbygningen af arbejdsmiljø organisationer er en klar styrke.
Læs mere om FAMU her.
Euroleague for Life Sciences' (ELLS) Student Association, ELSA
ELSA er en del af ELLS, som er en slags europæisk studenterråd for life sciences. Netværket blev dannet i 2001, og består af medlemsuniversiteter fra:
- Wien i Østrig (BOKU)
- Wageningen i Holland (WU)
- Uppsala i Sverige (SLU)
- Prag i Tjekkiet (CULS)
- Warsaw i Polen (WULS-SGGW)
- Stuttgart (Hohenheim) i Tyskland (UHOH).
Desuden er der tilknyttet oversøiske partneruniversiteter:
- Cornell University (New York)
- China Agricultural University (Beijing)
- Lincoln University (New Zealand)
- Hebrew University (Israel).
SCIENCErådet har to repræsentanter i ELSA, som vælges på SCIENCErådets generalforsamling. Disse to studenterrepræsentanter er med til at udvikle og skabe nye projekter i ELLS til gavn for studerende ved SCIENCE.
Der er en konference hvert år i november. Derudover mødes alle ELSA-repræsentanter 2 gange om året, i efteråret og i foråret, på et af medlemsuniversiteterne. Værtsrollen går på runde, og turen betales af SCIENCE. Desuden er der før hvert møde et online-møde med opdateringer fra andre grupper i organisationen samt nyheder fra medlemslandene og -universiteterne.
I netværket har SCIENCE-studerende pt. følgende muligheder:
- Årlige studenterkonferencer (til og for studerende) skiftevis ved hvert universitet. Man kan tilmelde sine projekter; f.eks. bachelor og kandidat, eller endda ph.D., som man kan fremlægge for andre studerende i netværket. Typisk deltager 300-400 studerende. I 2016 blev det holdt i Stuttgart, Tyskland, mens det i 2017 blev afholdt i København.
- Sommerkurser/vinterkurser
- Double Master degrees: Vælg 2 universiteter i netværket og tag et af de tilbudte kandidat programmer ét år hvert sted, og få 2 kandidatgrader; én fra hvert universitet!
- Case Study konkurrencer afholdes hvert andet år. Medlemmerne mødes om sommeren et sted i Europa og introduceres til en virkelig opgave, der skal løses tværfagligt af internationale teams. Opgaveløsningen foregår via online-samarbejde, og præsenteres ved den årlige konference i november samme år. Vinderne udpeges, og får en præmie!
Kantineudvalget
Kantineudvalget har til formål at varetage de studerendes og ansattes interesser i forbindelse med de 8 kantiner, som er på SCIENCE. SCIENCErådet udpeger tre studenterrepræsentanter, som sidder i udvalget. Der vælges en repræsentant fra hhv. Frederiksberg, City og Nørre campus.
FCU indstiller en kandidat fra Frederiksberg campus, som er forpligtet til løbende at have kontakt til VMF i forhold til at få feedback. GEO indstiller en kandidat fra City campus. Fagrådene finder en kandidat fra Nørre campus.
Jubilæumsfonden, SCIENCE Frederiksberg Campus
Jubilæumsfondens formål er at yde støtte til at løse diverse opgaver, som der ikke kan ydes støtte til fra almindelige kanaler.. Det gælder fx igangsættelse af forskningsarbejde samt støtte til de studerende og deres arbejde.
Som medlem af jubilæumsfondens bestyrelse er man med til at vurdere ansøgninger og beslutte, hvordan fondens midler skal fordeles. Kun studerende fra Frederiksberg Campus kan indvælges, og SCIENCErådet har to pladser, der besættes på generalforsamlingen.
Hvis du har brug for at vide, hvem der sidder i et bestemt udvalg lige nu, så kontakt SCIENCErådet.
Kontakt
Formandskabet sidder til rådighed på SCIENCErådets kontorer på HCØ (Nørre campus) og Frederiksberg campus. Kontortiderne skifter fra blok til blok, og er lige nu:
HCØ, Universitetsparken 5: Lukket pga. ferie
Frederiksberg, Dyrlægevej 9: Lukket pga. ferie
Desuden kan formandskabet kontaktes på:
Mail: kontakt@sciencerådet.dk