18. juni 2019

Dobbelt InnoFounder til SCIENCE startup

Science Innovation Hub

Startup virksomheden BIRanalyzers har netop sikret sig hele to InnoFounder bevillinger fra Innovationsfonden, hvilket betyder at teamet det kommende år kan hellige sig arbejdet med at opbygge virksomheden på fuldtid. De vil hver måned modtage 15.000 kr, et særligt tilskud på 70.000 kr til udvikling af ideen, få en kontorplads i et kontorfællesskab, deltage i workshops, få rådgivning, mentorforløb og adgang til netværk af investorer, designere og andre startups.

Mads Andersen er i fuld sving med at forberede sig på sit specialeforsvar i Nanoscience ved Københavns Universitet. Men i modsætning til mange andre nyuddannede kandidater skal han ikke i gang med jobsøgningen lige med det samme. Undervejs i studiet har Mads startet virksomheden BIRanalyzers med vennen Petros Venetopoulos, der har en kandidat i Business administration & Bioentrepreneurship fra CBS og Københavns Universitet. Sammen udvikler de en ny type måleinstrument til kvalitetskontrol i ølbrygning, og nu har deres innovative måleinstrument sikret dem begge en fast indkomst på 15.000 kr. om måneden det kommende år samt 70.000 kr. til konkret udvikling af deres idé.

Mads og Petros har det seneste år været en del af SCIENCE Innovation Hub, hvor de har modtaget pitchtræning, coaching og hjælp til fondsansøgning – og det har ifølge Mads gjort en stor forskel for dem;

”Vi har netop modtaget de gode nyheder, at vi har fået vores InnoFounder bevilling. Innovationsfonden var rigtig glade for vores team, ansøgningen, vores pitch, svar og vores generelle grundighed. Og det ville bestemt ikke ha’ været det samme uden den hjælp, vi har fået gennem SCIENCE Innovation Hub.”

Leder af SCIENCE Innovation Hub, Dorthe Lynnerup, er glad på BIRanalyzers vegne og stolt over at ha’ bidraget til, at startup virksomheden nu kan arbejde videre med ideen.

”At modtage en InnoFounder har stor betydning for nyuddannede med en virksomhed i opstartsfasen, og BIRanalyzers har fået hele to. Det kan give en god arbejdsro for teamet, der nu kan arbejde på virkelig at få luft under vingerne,” smiler hun.

Fakta om SCIENCE Innovation Hub

I 2018 havde SCIENCE Innovation Hub 143 aktive medlemmer fordelt på 85 teams, og i 2019 er målet at få 200 studerende ombord. Virksomhedsprojekt i egen idé er et særligt fokuspunkt for Hub-teamet i 2019, der giver studerende mulighed for at forretningsudvikle deres startup, mens de optjener ECTS-point får sparring med en faglig vejleder fra deres respektive studie og deltager i en række workshops i SCIENCE Innovation Hub.

Et virksomhedsprojekt i egen idé giver de studerende:

  • Metoder til forretningsudvikling
  • Feedback fra medstuderende, vejledere og eksperter
  • Et boostet CV med innovation og entreprenørskab
  • Styrket netværk

Du er altid velkommen i SCIENCE Innovation Hub

Hvis du vil vide mere om at starte virksomhed, mens du studerer, eller er interesseret i at skrive et virksomhedsprojekt i egen idé, er du altid velkommen til at komme forbi til Åben Hub hver tirsdag kl. 15-17 på Nørre Allé 63, 2. sal eller sende os en e-mail: science_innovation_hub@science.ku.dk.

Du kan også ringe til Dorthe M. Lynnerup på tlf: 9356 5692.

Læs mere på SCIENCE Innovation Hubs hjemmeside.

Fakta om InnoFounder

  • Varer 12 måneder
  • Et månedligt stipendium på 15.000 kr.
  • Et særligt tilskud på 35.000 kr. til at understøtte udviklingen af din iværksætteridé
  • En erfaren mentor, der vil følge dit team igennem hele forløbet
  • Plads i et inspirerende co-working space
  • Månedlige workshops, der involverer en lang række danske og internationale eksperter
  • Adgang til et netværk af investorer, designere, startups og store virksomheder

Du kan søge InnoFounder, hvis:

  • Du er færdiguddannet med en offentlig ordinær videregående uddannelse, en ph.d.-uddannelse eller en SU-berettiget privat videregående uddannelse inden for de seneste 24 måneder, regnet fra dimittenddatoen til datoen for ansøgningsfristen.
  • Du er studerende, men færdiggør din uddannelse inden opstarten af det InnoFounder forløb, du søger om optagelse på.

Læs mere på Innovationsfondens hjemmeside.