Mød SCIENCE Startups – Københavns Universitet

SCIENCE Innovation Hub > Mød SCIENCE Startups

Mød SCIENCE Startups

SCIENCE Innovation Hub Startups

I SCIENCE Innovation Hub har vi i dag 30 aktive startup teams bestående af omkring 45 personer (Hubsters).

Vi har studerende fra mange studieretninger; fra idræt og matematik til statskundskab og datalogi. I Hub’en kan du finde startups, der arbejder med alt fra Big Data til klimaudfordringer, fødevarer, kunstig intelligens, apps, web platforme og meget mere.

Klik på hvert startup i menuen for at læse mere om de entreprenante, fantasifulde og kreative studerende – og ikke mindst deres startups.

Nuværende startup teams

Amalie Sofie Nielsen

Amalie skal lave et virksomhedsprojekt i egen idé i efteråret 2018 med en idé, der omhandler varigt vægttab ved hjælp af adfærdsændringer/nudging som et alternativ til de mange slankekure.
Amalie Sofie Nielsen er founder og læser Humanistisk samfundsvidenskabelig idrætsteori på KU.

Send en e-mail til Amalie. 

Applied Synbio

One of the greatest bottlenecks in biocatalytics production field nowadays is protein engineering. Current high-throughput enzyme screening methods cannot keep up with the demand of Data necessary for accurate novel enzyme creation. We are set to overcome these difficulties. Our mission is to harvest Synthetic Biology and Artificial Intelligence to create proteins Nature has missed. As a company, we would be delivering custom made, unique enzyme systems to clients world wide and continue expanding the enzyme universe.
Vykintas Jauniskis er founder og læser Bioinformatics på KU.

Send en e-mail til Vykintas. 

Asbjørn Nørlund

Asbjørn ønsker at etablere sig som freelance videnskabsjournalist. Han vil henvende sig til forskellige medier med forskellige ideer og indgangsvinkler til, hvordan man kan højne den videnskabelige kvalitet og stadig holde fast i interessen fra den almene befolkning.
Asbjørn studerer Human Ernæring på KU.

Send en e-mail til Asbjørn.

Aspirant

Vores kerneprodukt er kaffe og brygning af kaffe til en pris, hvor alle kan komme ind i kaffens univers. Vi vil gerne skabe en ny måde at tale til forbrugeren og danne bro mellem nybegynderen og de komplicerede, nøjagtige og specifikke bryggemetoder og produkter. Dette vil vi gøre gennem et univers af kaffe, som skal bindes sammen af en app, der fungerer som en Social Medie platform og bryggeguide.
Rasmus Rottwitt, Peter Christoffer Haslev & Peter Friborg Jacobsen er founders og læser Datalogi og Økonomi på KU.

Send en e-mail til Aspirant. 

Bag Up

Konceptet bag Bag Up bygger på en IoT-baseret løsning, som skal muliggøre uddelingen af madaffaldsposer i forbindelse med kommuners bioaffaldsordning.

Patrick R. E. Clausen, Kristine Bezbaile & Fakhira Bano vandt Frederiksberg Smart City Challenge og startede efterfølgende Bag Up.

Send en e-mail til Bag Up

Canvas Post

Vores koncept går ud på at forene kunstnere med virksomheder og udgive samarbejdet i en gratisavis. Virksomheder investerer allerede mange tusinde kroner i kunst. Det vi gør er at tilføje en publicering, så købet bliver synligt. Det har en enorm værdi for virksomheder og kunstnere. Vi er en hybrid mellem galleri, kurator og avis.
Kenneth Christensen, Jens-Peter Brask & Rune Preuthun er founders. Kenneth læser Datalogi på KU.

Send en e-mail til Canvas Post. 

Christian Virt

Christian vil gerne i praktik i egen virksomhed gennem SCIENCE Innovation Hub. Han arbejder stadig på ideen.

Christian studerer Datalogi på KU.

Send en e-mail til Christian. 

Cider Revolutionen

Cider Revolutionen drejer sig om cider! Startup virksomheden har fire fokusområder: Import af cider og videresalg til barer, vinhandlere og (på sigt) restauranter. Ciderbar – de driver en ciderbar hver fredag i indre by. Cidersmagninger – til virksomheder og private. Egen cider – de har lavet deres egen cider i samarbejdet med en fransk producent.
Kristoffer Levison & Paw Wöhlk er founders og læser Økonomi på KU og Business & Politics på CBS.

Send en e-mail til Cider Revolutionen. 

Coagmento

COAGMENTO tilbyder digitale undervisningsmaterialer i samfundsfag til folkeskoler. Det gør de ved at forbinde aktualitet med pensum gennem interaktive læringsmidler. Platformen kan både benyttes hjemme og til undervisning for 8. og 9. klasse.

Jakob, Mathias og Hjalte står bag COAGMENTO, og de studerer alle på bacheloruddannelsen i statskundskab på KU.

Læs mere på Coagmentos hjemmeside.

Send Hjalte en e-mail. 

Coetus Denmark

Sissel og Jons idé består i at gøre det nemmere for studerende at skabe sig et godt netværk både indbyrdes på diverse studier, til industrien og indenfor Academia. Dette vil de gøre via større konferencer, arrangementer og en online platform.

Sissel og Jon studerer begge biokemi. Send en e-mail til Sissel eller Jon.

Copenhagen Surf School

Rasmus, Mads og Ole står bag Copenhagen Surf School. Visionen er at udbrede vandsport og i særdeleshed surfing i Danmark. I et land uden bjerge, men med mere end 7000 km kystlinje, er det højst mærkværdigt at så mange står på ski og ikke i stedet udnytter de fantastiske muligheder vi har for vandsport i DK. Surfskolen ligger i København, så man ikke behøver køre til danmarks vestkyst for at lære at surfe. Tingængelighed er keyword!

Besøg Copenhagen Surf Schools hjemmside eller send en e-mail

Concertgate

Ideen er concertgate.com - et forum hvor musikere kan formidle deres klassiske koncerter til publikum. Hjemmesiden kører på nuværende tidspunkt, men mangler udvikling og markedsføring.

Andreas Broch, som står bag Concertgate, har en baggrund som klassisk musiker fra musikkonservatoriet, men læser nu datalogi på KU.

Læs mere om Concertgate på deres hjemmeside.

Send Andreas en e-mail.

Flor

Flor binder og leverer blomster på abonnement og tilbyder alt indenfor blomsterstyling. Vi dyrker selv blomsterne – lokalt og bæredygtigt på en gård i Lejre. Flor leverer til virksomheder, butikker og events til konkurrencedygtige priser. Priserne kan vi holde nede, fordi vi er det eneste led i produktionen – fra spirende blomsterfrø på marken til buketten står hos kunden. Pr. 1. juni kan vi tilmed kalde vores produktion økologisk.

Karoline Schnorr, Karin Moa Nordahl & Sara Julie Møhlenberg er founders. Karoline læser Naturressourcer med specialisering i Plantevidenskab på KU.

Send en e-mail til Flor

FOODuristic Cricket Farm

The idea is to convert a 20 feet (6 meters long) shipping container into an urban cricket farm, which could be easily scalable and would adjust to any urban environment.

Jonas Baziukas læser Environmental & Natural Ressource Economics på KU. Send Jonas en e-mail.

Four04

Four04 sælger software og fungerer som underleverandører til kunder, der har behov for at få etableret software, men ikke selv har muligheden.

Camilla P. Jönsson er founder og læser Datalogi på KU.

Send en e-mail til Camilla.

GadePsykologen

GadePsykologen ønsker at udvide opfattelsen af det stereotype billede af psykologens tilgængelighed, terapirum, værdi og rolle. Med andre ord ønsker vi at bevæge os udover den samfundsmæssige og attribuerende struktur, der for nuværende er muligt i psykolog-klient forholdet. I dette ligger også en implicit rekonstruktion af, hvordan vi brander det psykologiske fag - hvad man tror om en psykolog/besøg hos en psykolog, og hvordan man også kan praktisere psykologi.

Anna Simone Møller og Mathilde Nørregaard er founders og læser Psykologi på KU

Send en e-mail til GadePsykologen.

Gadir & Miguel

Gadir og Miguel vil etablere en brugervenlig platform, der forbinder privatundervisere med mennesker, der ønsker privatundervisning til dem selv eller andre. Det skal være en profilbaseret platform for de enkelte undervisere og kunder.

De studerer begge Fysiske Fag på KU.

Send en e-mail til Miguel. 

Harba

Harba forbinder og digitaliserer verdens lystbådehavne og sejlere. Teamet har udviklet en app til sejlere, hvor de kan betale for eller reservere gæstepladser i over 100 havne. De har desuden udviklet et modul baseret SAAS administrationssystem til havne og sejlklubber, hvor de både kan håndtere gæster, faste pladshavere og klubmedlemmer. Harba kan håndtere medlemsdata, fakturering, betaling, pladsstyring, faciliteter mm.

Besøg Harbas hjemmeside, eller skriv en e-mail til Harba.

Ingvill Ellertsen

Ingvill har opdaget, at der i rigtig mange sammenhænge er alt for langt mellem udbyder og forbruger, når det kommer til feedback. Det er et problem, hun agter at løse, med en ny nemt tilgængelig, innovativ platform. Denne platform skal kunne give hvem som helst mulighed for nemt at kunne indhente konstruktiv feedback. 

Ingvill læser medicin på 12. semester og vil på sigt tilpasse sin idé til sygehuse. 

Send en e-mail til Ingvill. 

Innovazie

Lau Mortensen og Rupesh har sammen et IT-konsulent firma, der laver IT-løsninger for andre virksomheder og private. De har programmører i Indien, der kan arbejde for en lavere løn end i DK og målet er at levere bedre produkter til prisen.

Lau læser fysiske fag på KU og Rupesh læser civil ingeniør på DTU.
Send Lau eller Rupesh en e-mail.

Kite Nordic

Vi er en kitesurfing skole under navnet Kite Nordic IvS. Vores hovedprodukter er kitesurfing kurser á henholdsvis 3 og 6 timer. Derudover tilbyder vi heldags firmaarrangementer, hvor kitesurfing undervisning kombineres med teambuilding. Vores mål er at skabe glæde, fælleskab samt naturoplevelser for kunderne.

Henrik Brisell & Philip Geisler Berg er founders. Henrik læser idræt på KU. Send Maiken en e-mail.

Lasse Petersen

Lasse and two fellow students are doing a Project in Practice Autumn 2018.
Lasse Petersen er Co-founder og læser Datalogi på KU.

Send en e-mail til Lasse. 

Maiken Mogensen

I Danmark har vi altid været førende indenfor håndbold, men jeg mener stadig, at vi har en del at udvikle på i forhold til det psykologiske element. Jeg arbejder med unge talenter i deres stræben efter drømmen, men også i forhold til at understøtte deres menneskelige udvikling. Jeg mener ofte, at der mangler et fokus på sportens værdi i sig selv frem for udvikling af talenter for medaljehøstens skyld.

Maiken er kandidat i humanities and social sport science fra KU. Send Maiken en e-mail.

Nina & Anders

Beskrivelse på vej...

Nina Sondrup og Anders Sondrup er founders. Nina læser Fødevarer og Ernæring på KU. Send Nina en e-mail.

Pautsch

Pautsch er en taske til tjenere i den gastronomiske branche. Tasken bæres i bæltet og indeholder en klud til at vaske borde af, før nye gæster sætter sig til bords.

Kirsten Braun er founder og læser til Skov- og Landskabsingenør på KU.

Send en e-mail til Kirsten.

SenMoS

SenMoS står for ”Sensor Monitoring System” og er en service til at samle informationer om broer, vindmøller, kraftværker etc. Vores kunder er ingeniør firmaer, der tilbyder at overvåge konstruktioner som disse, hvilket de gør med sensorer. Men ofte mangler de et stabilt system til at indsamle/opbevare data. Vi fik derfor ideen til at lave en genanvendelig løsning i skyen, hvor virksomheder kan samle al data fra de konstruktioner, som de monitorerer.

Kasper Myrtue, Stefan Vestergaard og Markus Høyer startede SenMoS, og de har uddannelser i henholdsvis datalogi fra KU, IT teknologi fra KEA og Product Development and Technical Integration fra KEA.

Kasper er i øjeblikket ved at skrive speciale på datalogi med fokus på SenMoS løsninger.

Send Kasper en e-mail.

Steps

Steps laver digitale produkter til mental sundhed, mere specifikt til studerende på videregående uddannelser med frygten for at blive dømt af andre. Steps hjælper studerende med at brække mål såsom; at stille spørgsmål i timerne, præsentere eller deltage i sociale arrangementer ned i mindre passende udfordringer, eller steps.

Sanne Bech Thougaard, Rikke Møller Koblauch og Vlad Manea er founders i Steps. Vlad skriver Ph.d. ved Datalogi på KU.

Send Steps en e-mail.

Rstat

Trine Sevel og Alexander Lollike vil udvikle et statistikprogram til restauranter, der skal kunne hjælpe dem med at forudsige hvor mange gæster de kan forvente. Programmets formål er at kunne hjælpe restauranten med at planlægge vagtskema og at undgå madspil.

Trine og Alexander, der står bag startupen læser begge forsikringsmatematik på Københavns Universitet.

Send en e-mail til Alexander og Trine.

Taylored Lifestyle

Jodie står bag Holistic Nutritional Therapist, arbejder ivrigt på at udvide sin virksomhed. Hun brænder for at hjælpe folk med ernæring, og vil udvide sin virksomhed med vejledning i terapeutisk fastning (Intermittent Fasting). Derudover vil hun gerne udbyde restriktiv-faste programmer og diæter baseret på øget fedtindag, og således hjælpe kvinder med vægttab m.m. 

Jodie læser Human Nutrition på Københavns Universitet. 

Send en e-mail til Jodie. 

The Wise Bot

The Wise Bot gør cykelture nemme for turister. The Wise Bot er en platform for cykelturisme, der fungerer gennem brug af Chatbots og kunstig intelligens. The Wise Bot gør det muligt for alle at få nem adgang til personlige, mindeværdige, unikke og underholdende cykelture, tilpasset vejrforhold.

Founder Natthawut Adulyanukosol står bag The Wise Bot, sideløbende med at han studerer Bioinformatics på KU. Siden opstart er teamet udvidet med medstuderende på Bioinformatics, Antonio Ortega.

Send en e-mail til The Wise Bot.

Till Daling

Till Daling arbejder på skabe en række personaliserede træningsprogrammer og guides i ernæring. Begge dele er baseret på en værktøjskasse med en række faste principer. 

Send en e-mail til Till.

Trucker

Trucker leverer eventyr på 4 hjul ved at tilbyde rejser på passagersædet af lastbiler. På den måde vil Trucker skabe værdi for passagerer, chauffører, transportfirmaer, samfundet og ikke mindst miljøet.

Andreas Fessler er founder af Trucker og har en kandidat i sociologi fra Københavns Universitet.

Send en e-mail til Andreas

Victoria C. S. Haabegaard

Vores idé handler om produktion af kombucha. Markedet for kombucha er allerede i gang, og der blomstrer flere små bryggerier op i og omkring København. Der er stadig behov for flere mikrobryggerier. Vi ser mange muligheder indenfor kombuchabrygning og potentielle kunder. Det kan være ex caféer/barer/restauranter, som gerne vil forny deres menukort med en lækker alkohol- og sukkerfri drink til den bevidste forbruger.
Victoria C. S. Haabegaard er founder og læser Landskabsarkitektur på KU.

Send en e-mail til Victoria. 

William Bullock

Involving AI software for the prevention of stress and anxiety in the workplace.

William læser Bioinformatics på KU. Send William en e-mail.

Ytze de Vries

The problem identified is the high consumption of animal products within Western society which can be solved by introducing insects on the market. Ytze's main goal is to sell insects and insect food products for human consumption using an online platform.

Ytze de Vries studies Food Innovation & Health at the University of Copenhagen.

Send en e-mail til Ytze. 

Alumne

Akademio IVS

Hverdagsspecialister er der rigtigt mange af i Danmark. Del din specialist viden, udbyd et kursus eller en workshop og tjen penge på at lave det, du brænder for! På platformen Akademio kan alle udbyde deres viden - uden at skulle tænke på besværet med markedsføring, betalingsløsninger osv.

Akademio er startet af Michael Sommer, som har en bachelor i informationsvidenskab og kulturformidling fra Københavns Universitet.

Send en e-mail til Michael

Aktivitetspiloterne

Aktive pauser, mere bevægelse og energi ind i løbet af en arbejdsdag, workshops for virksomheder, folkeskoler og andre arbejder Aktivitetspiloterne med.

Pernille Feld Snitkjær er founder af Aktivitetspiloterne og har læst Idræt på KU.

Send en e-mail til Pernille. 

Athlete Unbound

Athlete Unbound tilbyder talentudvikling og mental træning til talentfulde atleter. Derudover står de bag TalentLaboratoriet, der deler inspiration og praktiske tip til talent-udvikling og elitesport, gennem en sportspsykologisk linse.

Jonas Vestergaard Jensen og Niels Feddersen står bag Athlete Unbound og er begge kandidater i idræt fra Københavns Universitet.

Læs mere og kontakt:

Læs mere om Athelete Unbound her.

Send en e-mail til Athlete Unbound.

Circular Food Technology

Circular Food Technology turns brewers’ spent grains into healthy and sustainable foods. Using novel technologies we transform the volatile resource into a food ingredient, which adds fibres, proteins and a variety of aromas. Brewer’s spent grains can have a major impact on global health issues.

Emil Buhl Krøll er kandidat i Food Innovation and Health fra Københavns Universitet, og han har derudover arbejdet som kok i 5 år.

Med Brewer's Spent Grains // Circular Food Technology vand Emil Venture Cup Idea Competition 2018

Send en e-mail til Emil.

Collabo

Collabo er en visuel samarbejdsplatform, som gør det muligt for mode- og livsstilsvirksomheder at måle hvor godt, deres leverandører performer.

Lise Lin, Philip Femø og Christoffer Fugl Øhrstrøm står bag Collabo. Lise har en BA i International Business and Politics fra CBS, og Philip og Christoffer kommer fra datalogi på Københavns Universitet.

Læs mere på Collabos hjemmeside.

Dear City

I samarbejde med byplanlæggere, arkitekter og designere, tilbyder Dear City innovative løsninger til udfordringer i byer og lokalsamfund i Danmark.

Ved at skabe opmærksomhed på nye by-løsninger, og ved at involvere borgerne i beslutningsprocesser gennem brug af en app, hjælper Dear City med at skabe morgendagens byer, der bedre repræsenterer lokalsamfundets behov.

Rafael Bayarri-Olmos og Mia Huzvarova står bag Dear City, og de har en baggrund i henholdsvis bioteknologi fra KU, og finansiering og marketing fra CBS.

Læs mere på Dear Citys Facebookside.

Send en e-mail til Dear City.

Equator

Equator arbejder for at gøre det lettere at skrive matematik på computeren. Fokus er på præsentation og nedfældning af matematik. Formålet er at gøre det nemt at skrive gode matematik noter og at lave en god præsentation som underviser.

Mads B. Frederiksen og Herluf Baggesen har startet Equator sideløbende med, at de studerer datalogi på Københavns Universitet.

Send en e-mail til E-Equations.

Gigga

Som noget helt nyt i branchen, vil Gigga tilbyde forsikringer ”on demand”. Med et innovativt mindset vil Gigga gøre op med uigennemsigtigheden i forsikringsbranchen og via en app sælge enkle forsikringsprodukter, der har kundens behov i centrum.
Priserne skal være gennemsigtige, individuelle og frem for alt fair - gennemtestet og baseret på en avanceret algoritme fra dynamisk data.

Founder Elena Hove-Aggerholm er uddannet økonom fra CBS, og teammedlem Lars Jorge Diaz har læst statistik på KU.

Læs mere om Gigga på deres hjemmeside.

Gutxy

GUTXY er en sundhedsservice, som giver personlig sundheds-, diæt- og livsstilsråd gennem analyser af tarmflora, som gør det muligt for individer at træffe kvalificerede valg om diæt.

Sofia Popov er founder af GUTXY og har en master i bioinformatics fra KU.

Send Gutxy en e-mail.

Besøg Gutxys Facebookside.

Knoglestærk

Knoglestærk har et mål om at udbrede kendskabet til knogletræning, og hvordan det kan forebygge knogleskørhed. Knoglestærk tilbyder holdtræning, videotræning, og uddanner fysioterapeuter i den nyeste viden. Træningen skal forebygge knogleskørhed og samtidig være sjov og effektiv.

Simon Esrup og Magnus Bendtsen har startet Knoglestærk imens de begge studerede idræt på Københavns Universitet.

I november 2017 etablerer Knoglestærk deres konsulentvirksomhed i egne kontorer i Nordvest, og har fokus på at tilpasse tilbudene fysioterapeuter og kommuner.

Læs mere om Knoglestærk på Facebook og på deres hjemmeside.
Følg med på Knoglestærks Instagram.

Send en e-mail til Knoglestærk.

Nordic Moss

Nordic Moss er en cleantech virksomhed, som udvikler en ny teknologi, der gør det muligt at spare energi og samtidig rense luften. Nordic Moss tilfører et lag mos som maling på bygninger, hvilket gør dem mere bæredygtige.

Eszter er founder af Nordic Moss, og studerer sideløbende Environmental Studies på KU.

OneShort

OneShort er et simpelt værktøj, der gør det nemt at samle folk i et multiplayer samarbejdsspil.
Det er nemt at oprette et event og få nye venner på dine yndlings spilplatforme - det eneste, du skal gøre, er at søge efter eventet eller oprette det selv. OneShort gør det muligt at møde nye mennesker og spille sammen som gruppe i stedet for at spille med tilfældige personer online.

Mads Schnoor Hansen og Simon R. Eriksen læser datalogi på KU.

Send en e-mail til OneShort.

Rainflower

Rainflower udvikler en helt ny type regnvandsopsamler. Ideen er, at man ved kraftige regnvejr og skybrud skal kunne skyde Rainflower op af jorden, hvorefter den udfoldes som en stor blomst til opsamling af vandmasserne. Mellem uvejr opbevares Rainflower under jorden, og pladsen over kan bruges til rekreative formål.

Marco Carreira Silva er founder af Rainflower og Kandidat i Climate Change fra Københavns Universitet.

Send en e-mail til Marco.

Råhandel

Råhandel er en online markedsplads. Her kan små fødevareproducenter og køkkenchefer handle direkte sammen. Råhandel samler bestilling, betaling og levering til en pris, hvor alle kan være med. Visionen er at promoverer og skabe grobund for flere bæredygtige fødevarer skabt under fair arbejdsbetingelser.

Founder Solveig Felbo har en bachelor i matematik fra KU, og samarbejder blandt andet med underviser fra Metropol.

I november 2017 er Råhandel optaget i Growing Food CPH og Food Tech.

Læs mere på Råhandels hjemmeside.

Besøg Råhandel på Facebook.

Send Solveig en e-mail.

Tabula I/S

Fra data til viden.
Gennem indhentning, analyse og visualisering hjælper Tabula både offentlige og private virksomheder og institutioner med at få mest muligt ud af deres data. Tabulas hovedkompetencer ligger inden for store offentlige datasæt. Sideløbende med konsulentarbejde, har Henning Jagd og Jesper S. Jensen, som står bag Tabula, udviklet prototyper på web interfaces, der giver adgang til store offentlige databaser.

Henning er kandidat i geoinformatik og Jesper er kandidat i Statskundskab, begge fra Københavns Universitet.

Send en e-mail til Jesper.

Utrace

Utrace hjælper folk med udiagnosticeret diabetes med at blive opmærksomme på deres sygdom. Utrace udvikler en hurtig og let metode til at bestemme glukosekoncentration i urin og dermed diagnosticering af pre-diabetes.

Tobias Vitger, som står bag Utrace, har en kandidat i Global Health fra Københavns Universitet.

Send en e-mail til Utrace.

ZenVocal

Jonathan Arnesen arbejder på en produktidé. Produktet skal være en lyddæmper, der gør det muligt for en sanger at øve hjemme uden at forstyrre naboer. Produktet er skabt for sangere, der dyrker musikgenrer med kraftig lydstyrke fx metal, opera, rock, reggae, visse popgenrer og for skuespillere med dramatiske roller. 
Jonathan er kandidat i Bioteknologi fra KU.

ZenVocal vandt i kategorien "Product & Devices" til Venture Cup Idea Competition 2018.

Send en e-mail til Jonathan.