1. oktober 2020

Fedme, strømisolerende molekyler og misinformation på sociale medier: Årets ph.d.-priser på SCIENCE er uddelt

Priser

SCIENCE’s ph.d.-priser 2020 går til tre talentfulde ph.d.-studerende fra Institut for Idræt og Ernæring, Kemisk Institut og Datalogisk Institut, hvis afhandlinger på hver sin måde bidrager væsentligt til forskningen. Sammen med prisen får de tre vindere 25.000 kr. hver.

prisvindere
De tre prisvindere, Mareike Hartmann, Marc Hamilton Folkmann Garner og Thea Toft Hansen.

Så er årets tre bedste ph.d.-afhandlinger kåret. Ph.d.-prisen ved SCIENCE uddeles hvert år til tre fremragende ph.d.-projekter, der er indleveret og forsvaret på fakultetet inden for det forudgående år. Sammen med prisen får de tre vindere 25.000 kr. hver. Stort tillykke til årets tre prismodtagere, som er:

Thea Toft Hansen, Institut for Idræt og Ernæring

Ph.d.-afhandling: ”Is appetite reduction an effective tool for body weight management in the context of obesity?”

Begrundelse: Thea modtager prisen på baggrund af sit enestående bidrag, der adresserer uløste problemstillinger inden for fedmeforskning. Bedømmelsesudvalget fremhæver, at Theas arbejde har bidraget væsentligt med at skabe et overblik, som har manglet, og som er en vigtig milepæl inden for fedmeforskning, og at hun har vist en usædvanlig god evne til at samarbejde på tværs af discipliner og med både forskere og industrielle partnere. Thea har publiceret otte artikler i løbet af sin ph.d. (fem som førsteforfatter).

Marc Hamilton Folkmann Garner, Kemisk Institut

Ph.d.-afhandling: ”Quantum Interference Bases Single-Molecule Insulators & Helical Currents in Cumulenes”

Begrundelse: Prisen går til Marc på grund af hans meget selvstændige arbejde og hans omfattende og indflydelsesrige liste af publikationer, som han har produceret under sin ph.d. Bedømmelsesudvalget fremhæver, at Marcs ph.d.-afhandling ligger i fronten af sit felt, og at afhandlingen og den præsenterede forskning er af enestående kvalitet.

Mareike Hartmann, Datalogisk Institut

Ph.d.-afhandling: ”Transfer Learning for Computational Content Analysis”

Begrundelse: Mareike får prisen på baggrund af en velskrevet afhandling, der omhandler kortlægning af disinformation vedrørende Ukraine på sociale medier og på tværs af sprog. Bedømmelsesudvalget fremhæver, at Mareike “har demonstreret sin evne til at udføre uafhængig forskning på højeste internationale niveau. Hendes afhandling viser bred viden inden for forskellige emner og metoder samt evnen til at kombinere og udvikle disse på nye måder”. Mareike har desuden demonstreret sine solide samarbejdsevner på tværs af såvel fagligheder som på tværs af universiteter og erhvervsliv.