Skønheden i videnskaben: Del din forskning i stor fotokonkurrence for smuk data – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2018 > Skønheden i videnskabe...

24. maj 2018

Skønheden i videnskaben: Del din forskning i stor fotokonkurrence for smuk data

Fotokokurrence

For fjerde år i træk kan videnskabsfolk fra hele verden bidrage med deres bedste forskningsbilleder til fotokonkurrencen ARTiS, der munder ud i en stor udstilling på Københavns Universitet. Dommerpanelet uddeler priser i alt fra mikroskopbilleder til mere klassiske feltfotos – alle fagligheder er velkomne.

10 - Beauty in seawater, Jannicke Wiik-Nielsen, ARTiS, KU

Videnskaben har mange smukke ansigter, det har de seneste års fotokonkurrence ARTiS bevist.

Konkurrencen, Art In Science, der afholdes af Københavns Universitet, inviterer forskere fra hele verden til at indsende billeder, der viser objekter og data i deres forskningsprojekter. Det kan være et mikroskopbillede af en hundeloppe, en scanning af organismen hydroid eller et billede af havbunden, der til forveksling ligner månen.

Der uddeles priser i fem billedkategorier: nano, micro, mini, macro og mega - foruden en række andre kategorier, herunder en dedikeret til unge forskere.

Billederne bliver som udgangspunkt vurderet af et panel af forskere, videnskabelige tidsskrifter og kunstnere, og en række af priserne vil også blive uddelt af offentligheden via ARTiS' facebookside og til ARTiS-udstillingen under Kulturnatten 2018. Her vil de bedste billeder blive udstillet i Festsalen på Københavns Universitet - en udstilling, der sidste år trak 4000 besøgende.

Se kategorierne på ARTiS' hjemmeside

Vigtigt at kommunikere med offentligheden

Karen Martinez, lektor ved nano-science center på kemisk institut, har startet ARTiS og sidder også i dommerpanelet. Hun mener, at initiativet er en god måde at kommunikere med omgivelserne på.

"Det er mere og mere vigtigt at kommunikere til offentligheden, både i forhold til opdagelser og innovation. Med billederne fra ARTiS kan vi vække folks nysgerrighed - først lægger de mærke til skønheden, og så begynder de at forstå, hvad der ligger bag skønheden," siger hun.

Hun understreger, at alle videnskabelige retninger er velkomne til at indsende deres bud på fascinerende og smuk data, og at motiverne kan være alt lige fra biologisk materiale, arkæologiske fund og landskaber.

Se billeder fra tidligere ARTiS