Prodekan skal matche forskere og virksomheder – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2017 > Prodekan skal matche f...

18. december 2017

Prodekan skal matche forskere og virksomheder

Ansættelse

Erik Bisgaard Madsen tiltræder pr. 1 april 2018 som prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde på SCIENCE - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Dermed fortsætter han sit arbejde med at bringe den nyeste forskning endnu mere i spil i danske virksomheder til gavn for samfundet.

Erik Bisgaard Madsen

Erik Bisgaard Madsen har siden 2012 været ansat som prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde på SCIENCE.  Og det er en meget tilfreds dekan, der leverer nyheden om Eriks Bisgaard Madsens fortsatte ansættelse på SCIENCE.

-  Erik Bisgaard Madsen er blevet ansat på grund af sin enorme erfaring fra både erhvervslivet og den offentlige sektor. Den indsigt gør ham i stand til at skabe bro mellem universitets forskere og virksomheder, så begge parter får noget ud af det. Fremadrettet vil vi i endnu højere grad stræbe efter, at vores forskningsresultater kommer ud og arbejder i offentlige og private virksomheder til gavn for samfundet. Derved bliver det mere vigtigt end nogensinde at kunne matche virksomhedernes og samfundets behov, siger dekan på SCIENCE- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, John Renner Hansen.

Erik Bisgaard Madsen glæder sig over ansættelsen:

- Jeg glæder mig til fortsat at stå i spidsen for at skabe endnu tættere forskningssamarbejder med erhvervsliv og myndigheder. Det kan fx være gennem matchmaking-arrangementer, hvor virksomheder møder dygtige studerende og gennem workshops, hvor offentlige og private virksomheder møder førende forskere, så de sammen kan udvikle innovative idéer til at løse samfundets udfordringer, siger Erik Bisgaard Madsen.

Erik Bisgaard er uddannet dyrlæge, ph.d. og merkonom. Han har tidligere været direktør i Landbrug & Fødevarer og vice-administrerende direktør for organisationen Danske Slagterier. Han var også gennem en årrække formand for Det Strategiske Forskningsråds programkomité for Sundhed, Fødevarer og Velfærd og  bestyrelsesmedlem hos DTU. For nærværende sidder han bl.a. i bestyrelsen for Mejeribrugets Forskningsfond, i styregruppen for Climate KIC Nordic samt i Innovationsfondens InnoBooster ekspertpanel.

Erik Bisgaard Madsen er 62 år, gift og har tre voksne sønner.