30. april 2014

Ny milepæl for det dansk-kinesiske uddannelsessamarbejde

Uddannelsessamarbejde

Under statsbesøget i Kina tog Hendes Majestæt Dronningen første spadestik til Industriens Fonds Hus ved Sino-Danish Center i Beijing.

Foto: Sino-Danish Center/UCAS

I forbindelse med statsbesøget i Kina, tog Hendes Majestæt Dronningen af Danmark, Margrethe II lørdag det første spadestik til Industriens Fonds Hus i Beijing. Bygningen er doneret af Industriens Fond til det dansk-kinesiske universitetscenter Sino-Danish Center for Education and Research (SDC).

Spadestikket til Industriens Fonds Hus, er en vigtig milepæl for det unikke dansk-kinesiske uddannelses- og forskningssamarbejde. Bygningen, Industriens Fonds Hus, bliver opført ved UCAS’ Yanqihu Campus 60 km nord for Beijing. Industriens Fond har doneret 100 mio. til bygningen, der er designet af de danske arkitekter Lundgaard & Tranberg. Bygningen bliver konstrueret med fokus på høj byggekvalitet, miljøvenlige løsninger og lavt energiforbrug og vil stå som et stærkt visuelt symbol på det akademiske partnerskab mellem Danmark og Kina.

Til ceremonien holdt Hendes Majestæt Dronningen, uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, præsidenten for det kinesiske videnskabsakademi Bai Chunli og bestyrelsesformand i Industriens Fond Sten Scheibye taler. Med til ceremonien var blandt andre administrerende direktør for Industriens Fond Mads Lebech, formand for SDC’s danske bestyrelse rektor Brian Bech Nielsen, SDC’s direktør Lauritz B. Holm-Nielsen, samt SDC’s kinesiske og danske studerende.

Unikt samarbejde mellem Danmark og Kina

Executive Director for SDC, Lauritz B. Holm-Nielsen, ser spadestikket som en vigtig milepæl for det unikke samarbejde mellem Danmark og Kina:

- Industriens Fonds Hus er et symbol på det dansk-kinesiske samarbejde og er et samlingspunkt for aktiviteterne ved Sino-Danish Center. Vi er stolte over at se Hendes Majestæt Dronningen af Danmark, Margrethe II, CAS-præsident Bai Chunli og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen deltage i ceremonien. Det illustrerer, at SDC-samarbejdet er et markant politisk projekt, med stor interesse fra både dansk og kinesisk side. Industriens Fonds Hus vil skabe rammerne for centerets studerende, forskere og samarbejdspartnere fra industrien og symbolisere venskabet mellem Danmark og Kina, siger Lauritz B. Holm-Nielsen.

Foto: Sino-Danish Center

Til ceremonien lagde Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen vægt på, at studerende med en kandidatgrad fra SDC får en unik uddannelsesprofil, der åbner døre i erhvervs- og forskningsverdenen:

- Det er helt afgørende for Danmarks konkurrenceevne, at danske virksomheder kan rekruttere kvalificerede kandidater med internationale erfaringer. Forskning, uddannelse og talentudvikling er i massiv udvikling i Kina, og hele visionen med Industriens Fonds Hus er at skabe et attraktivt fysisk mødested, hvor uddannelserne og samarbejdet med erhvervslivet kan blomstre, siger Sofie Carsten Nielsen.

Bestyrelsesformand i Industriens Fond Sten Scheibye, lægger vægt på, at bygningen skal styrke relationerne mellem dansk erhvervsliv og centerets uddannelses- og forskningsaktiviteter:

- Fonden håber, at dansk erhvervsliv vil engagere sig aktivt i livet i og omkring Industriens Fonds Hus i Kina. Det vil give den enkelte virksomhed særligt nære relationer til miljøet på universitetet og dermed adgang til ny viden, teknologi og veluddannede kandidater. Det kan understøtte varetagelsen af virksomhedernes interesser på det kinesiske marked, siger Fondens formand Sten Scheibye.

SDC udbyder syv engelsksprogede kandidatuddannelser inden for det naturvidenskabelige og samfundsvidenskabelige felt, hvor danske og kinesiske studerende læser sammen ved centeret i Beijing. Uddannelserne giver de studerende en unik uddannelse og skal gøre dem særligt attraktive for danske og kinesiske virksomheder og organisationer med interesser i Kina.

Billeder fra dagen

Alle fotos: Sino-Danish Center/UCAS