18. juni 2014

Mød videnskaben på festival

Videnskabsfestival

Science in the City festival byder på et væld af events og begivenheder, du kan blive klogere af. Og forskere og studerende fra SCIENCE står klar på hele festivalen til at guide dig ind i videnskabens verden.

Billede fra Instawalk forud for Science in the City, foto: @olivertcb

Tag på forskningsskib med Gastronomisk legestue, forstå kemiens undere og test dine evner på fodboldbanen. Det er blot nogle af de begivenheder forskere og studerende fra SCIENCE står bag på den store videnskabsfestival.

Billede fra Instawalk forud for Science in the City, foto: @olivertcb

Alverdens byggesten – kemi så du fatter det!
Lørdag kl. 10.00 - 16.00, mandag 10.00 - 14.00
Kemistuderende fra SCIENCE præsenterer ’Verdens byggesten’ i børne- og ungehøjde. Publikum vil komme til at opleve og lære, hvad vi selv og vores omverden i virkeligheden består af. 

Science Moves
Lørdag - søndag og tirsdag - torsdag 10.00 - 20.00
Vær med til at simulere en hjerne ved hjælp af håndtryk eller efterligne komplekse mønstre indenfor flokadfærd ved hjælp af simple bevægelsesregler. Science Moves byder på en række events, happenings og flashmobs, hvor du kan prøve at være kropsligt med i videnskabelige modeller.

From Trash to treasure (Gastronomisk legestue)
Alle dage kl. 10.00 - 20.00 (torsdag til 16.00)
Gastronomisk legestue er klar til at tage Science in the City med i skraldespande og hive retter ud af ærmet og gøre, hvad man før har betegnet som affald til en lækker lille mundfuld. 

Gastronomisk legestue deltager også i workshoppen Smag på havet, søndag fra kl. 11.00 - 16.00

Lightning Talks
Lørdag og søndag kl. 14.00 - 19.00, mandag - onsdag kl. 16.00 - 19.00
Lightning Talks er ultrakorte videnskabelige oplæg på kun 5 minutter. Vi har bedt et udvalg af Københavns Universitets fremmeste forskere give os "elevator-forklaringen" på deres forskningsfelt. 

Brug bolden og få viden om sunde holdspil
Tirsdag - onsdag kl. 10.00 - 20.00
Test dine evner på fodboldbanen og hør hvorfor det er sundt at dyrke holdspil, når forskerne fra Center for Holdspil og Sundhed giver bolden op og måler på din belastning og fysiske formåen, mens du spiller. 
Book tid her

Projektet ’Breaking and Entering? Explore how science and society relate’
Alle dage kl. 10.00 - 20.00 (torsdag til 16.00)
Hvordan spiller forskningen sammen med samfundet? Projektet ’Breaking and Entering’ stiller netop dette spørgsmål, og en række forskere med så forskellige baggrunde som kommunikation, IT, organisation, syntesebiologi og filosofi skal sammen forsøge at finde svaret. 

En del af #ESOF14

Udover Science in the City finder Europas største tværgående konference også sted d. 21.-26. juni. Konferencen, #ESOF14, finder sted hvert andet år i en europæisk hovedstad og i år handler konferencen bl.a. om at bygge bro mellem videnskaben og resten af samfundet.

Forud for festivalen og konferencen er der blevet produceret en række film, der sætter fokus på emner, der vil blive diskuteret på #ESOF14.

Forvalting af globale ressourcer from Alphafilm on Vimeo.

Grøn økonomi from Alphafilm on Vimeo.