03. november 2014

Bier og høns på Frederiksberg Campus

vidste du det...

En gruppe studerende har oprettet "Oasen", et åndehul på Frederiksberg Campus, hvor der bliver dyrket grøntsager, holdt høns og bier og brygget cider.

Her er vores første samling og starten på det hele, hvor vi brainstormede over hvilke projekter vi ville lave/have. Senere hen har vi stiftet en reel Oasen forening som ligger under Institut for Plante- og Miljøvidenskab.

Af Aslak H. C. Christiansen, Næstformand i Oasen

Oasen har til formål at omfavne kreativitet, innovation og tværfaglighed i et urbant miljø. Vi vil skabe en ramme for studerende, der har lyst til at afprøve deres faglige teoretiske viden i praksis. Det er vigtigt, at projekterne både er visionære og "grønne".

Oasen vil udgøre et rum, hvor der er fokus på det tværfaglige mellem studerende på tværs af uddannelser og der skal samtidig være en tæt tilknytning og mulighed for sparring fra forskningsmiljøerne på de enkelte institutter på SCIENCE.

Blikket er også rettet ud over universitetets mure og det er vores ambition, at starte et samarbejde med andre universiteter såvel som urbane, grønne tiltag rundt om i København og andre byer.

"I en metropol, der gisper efter en pause til at trække vejret, er det vigtigt at give byen og dens beboere nogle åndehuller. Vi giver jer Oasen".

På vegne af Oasen, Aslak.

Læs mere om Oasen på foreningens Facebook-side

Vi har selv bygget vores bistade med vejledning fra en erfaren og kyndig biavler, som har rådgivet og lært fra sig om biavl, og nu er vi en lille gruppe, der går og passer bierne og sørger for dem.

Vi har selv bygget vores hønsehus, og det uden ben, for så kan vi nemlig rykke rundt på hønsehuset og på den måde gøde haven vha hønsene, og så glæder vi os til æg, når hønsene er blevet gamle nok.

SCIENCE har tilknyttet nogle forsøgsgårde i Tåstrup, hvor der også ligger et æble pomet, og ciderbryggeriet har indgået en aftale om, at vi kan komme derop og plukke en masse lækre æbler til ciderproduktionen.

Se flere billeder fra Oasen på Oasens Facebook-side