Kemistuderende ved KU nomineret til fornem pris – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2014 > Kemistuderende ved KU ...

25. juni 2014

Kemistuderende ved KU nomineret til fornem pris

Prisvinder

På få år er den internationale pris "Reaxys Ph.d. prize" blevet den mest betydningsfulde æresbevisning en kemistuderende kan gøre sig håb om at vinde. Nu er den Ph.d. studerende Kasper Steen Pedersen ved Københavns Universitet nomineret til at modtage prisen. Og han er forståeligt stolt.

"Det her er vigtigere end en Oscar eller nogen andre filmpriser!

Kasper Steen Pedersen

Ph.d. studerende

Kemisk Institut

Københavns Universitet

"Det her er vigtigere end en Oscar eller nogen andre filmpriser,” griner Pedersen. ”Jeg er meget glad for nomineringen, som jo er en fantastisk anerkendelse af vores bidrag til syntetisk uorganisk kemi. Men det er et hårdt felt, for jeg er oppe imod nogle af de bedste unge kemikere i verden,” siger den prisnominerede Ph.d studerende.

Begavet kemi skal føre til mikroskopisk elektronik

Kasper Steen Pedersen forsker i molekylær magnetisme ved Kemisk Institut på KU. Det er et forskningsfelt, der blandt andet kan føre til computerhukommelse, der er millioner af gange mere kompakt, end det vi kender i dag. Men for at fremstille de mikroskopiske magneter skal man udvikle nogle temmeligt begavede kemiske metoder.

Hårde konkurrenter for kvik kemiker

540 unge Ph.d. studerende var indstillet til de tre priser, og kun 45 af dem er nu nomineret. De har alle udført original og innovativ forskning inden for alle grene af syntesekemi og demonstreret et overlegent kendskab til metoder og teori. Nogen af dem har endda offentliggjort deres forskning i prestigefulde tidsskrifter som Nature og Science.

Alle nominerede er allerede vindere

Ud over chancen for at blive en af de tre vindere af 2.000 dollars, mener Pedersen, at alle nominerede på en måde allerede har vundet. Som nomineret bliver man dels inviteret med til 2014-udgaven af ” Reaxys Inspiring Chemistry Conference”, en tværgående kemikonference, som i år finder sted i den smukke Alpelandsby Grindelwald. Men endnu vigtigere for Pedersen er det, at man også bliver medlem af den prestigefulde ”Reaxys Prize Club”, der udelukkende tæller vindere og nominerede til Reaxys-prisen.

”I den klub får jeg mulighed for at udveksle idéer med nogle af de kommende frontforskere inden for kemi, så alene nomineringen og medlemskabet er en stor præmie. Men selvfølgelig bliver jeg oven ud lykkelig, hvis jeg rent faktisk vinder prisen,” understreger Ph.d. studerende Kasper Steen Pedersen.

Kasper Steen Pedersen blev indstillet til prisen af sin vejleder på Københavns Universitet, Professor Jesper Bendix.