07. oktober 2014

SCIENCE beriget med to nye grundforskningscentre

grundforskningscentre

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet SCIENCE på Københavns Universitet er blevet begunstiget med to nye grundforskningscentre. Det sker, efter at Danmarks Grundforskningsfond har givet i alt 110 millioner kr. til at opbygge de to nye forskningsenheder.

StemPhys er navnet på et nyt grundforskningscenter på Niels Bohr Institutet, hvor lektor Lene Oddershede skal lede et forskerteam. Holdet skal arbejde med de mange muligheder, der ligger i forskning og medicinsk behandling i forbindelse med stamceller.

Drømmen er at genskabe nye vitale menneskelige organer. Bl.a. hjerte, lever og nyrer gennem brugen af stamceller og på den måde skræddersy organer til den enkelte patient - fremfor som nu, hvor der kan opstå problemer med transplantationer af fremmede organer i forbindelse med vitale medicinske operationer.

Det nye center på Niels Bohr Institutet er blevet begunstiget med 60 mill. kr. fra Danmarks Grundforskningfond.

Læs mere om det nye center på Niels Bohr Institutet 

Resistente bakterier skal bekæmpes

Problemet med resistente bakterier er stigende og en alvor trussel mod at behandle sygdomme og infektioner. Det er en væsentlig årsag til, at Biologisk Institut på SCIENCE har fået et nyt grundforskningscenter til 50 mill. kr. af Danmarks Grundforskningsfond.

Centret hedder Danish National Research Foundation and Novo Nordisk Centre for Bacterial Stress Response and Persistence, BASP.

Læs mere om det nye center på Biologisk Institut

Københavns Universitet fik i alt tre bevillinger fra Danmarks Grundforskningsfond. Læs den samlede pressemeddelse om de tre bevillinger.