14. oktober 2014

Arla investerer massivt i fødevareforskning

Fremtidens fødevarer

Mejerigiganten Arla investerer nu over 60 mio. kr. i et fem-årigt forskningssamarbejde med Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Forskningen skal skabe ny viden om mejeriprodukters egenskaber med henblik på at udvikle nye, velsmagende mejeriprodukter, der i endnu højere grad styrker forbrugernes sundhed. Arla bygger desuden et globalt innovationscenter til 270 millioner kroner.

Arla investerer 62,5 mio. kr. i det nye samarbejde med Københavns Universitet (KU) og Aarhus Universitet (AU). Pengene skal bruges til forskning i mejeriprodukters egenskaber og potentialer, eksempelvis i forhold til at styrke immunforsvaret, forebygge sygdomme og modvirke fejlernæring. Investeringerne indbefatter oprettelse af 40 ph.d.-stillinger og postdoc-forsker-stillinger, indkøb af ”state-of-the-art”- udstyr – foruden at undervisningen bliver styrket.

Erik Bisgaard Madsen

Erik Bisgaard Madsen

Erik Bisgaard Madsen, prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde på SCIENCE - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved KU, hvor man til daglig forsker i bl.a. fedme, underernæring og fødevarer, ser frem til, at forskningen bliver løftet yderligere gennem samarbejdet og midlerne fra Arla:

"Vi vil gerne have, at forskningsmiljøerne på Københavns og Aarhus universiteter kommer endnu højere op i verdensklassen og skaber nytteværdi. Hvis det kan ske i samarbejde med Arla, og vi også kan få uddannet nogle af fremtidens ph.d.er, som måske får ansættelse og gode karrierer i industrien, herunder Arla, vil det være til gensidig gavn for alle tre parter i samarbejdet", siger Erik Bisgaard Madsen til Berlingske Tidende i forbindelse med det nye forskningssamarbejde med Arla.

Det nye globale innovationscenter vil omfatte omkring 10.000 kvadratmeter og rumme den nyeste teknologi inden for fødevareudvikling. Centret skal ligge i Agro Food Park i Aarhus. Her vil det blive en del af Danish Food Cluster - en international samling af ekspertise for innovation inden for landbrug- og fødevaresektoren og den tilhørende teknologisektor.

Læs mere om forskningssamarbejdet i Berlingske Business.