11. oktober 2013

World Talent Campus samler bioteknologisk elite

Vækst

To ph.d. studerende fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet samles den 21.- 26. oktober med 18 andre unge, internationale talenter inden for bioteknologi til World Talent Campus. Formålet er at styrke det internationale netværk blandt studerende, universiteter og bioteknologiske virksomheder.

Deltagerne kommer fra bl.a. USA, New Zealand, Skotland, Sverige, England, Portugal, Belgien og Holland.

World Talent Campus er arrangeret af BIOPRO - et forskningscenter, som vil skabe jobs og vækst i Danmark ved at gøre bioteknologisk produktion mere konkurrencedygtig.

Forskningscenteret består af partnere fra Københavns Universitet, DTU, DONG Energy, CP Kelco, Novo Nordisk, Novozymes og forskerparken CAT.

De 20 håndplukkede deltagere i World Talent Campus er alle ph.d.-studerende fra 14 førende universiteter i verden, heriblandt to ph.d.-studerende fra Københavns Universitet. Deltagerne vil blive undervist af forskere fra Københavns Universitet og DTU og samtidig blive involveret i konkrete problemstillinger, som BIOPRO arbejder med.

World Talent Campus bliver afviklet på ScienceTalenter ved Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø:

- Vi arbejder for at skabe en global, bioteknologisk klynge, som kan være med til at styrke dansk bioteknologisk produktion. Netværksdannelser som World Talent Campus er et væsentligt element, siger Jesper Bryde-Jacobsen, der er direktør for BIOPRO.

World Talent Campus er sponsoreret af Novo Nordisk Fonden og BIOPROs partnere.

BIOPRO er etableret med Forskerparken CAT som projektleder og med Region Sjælland som den væsentligste bidragyder.

BIOPRO blev officielt indviet 1. februar i år. Læs mere om BIOPRO

Kontakt

Institutleder Bjarke Bak Christensen, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, e-mail bbc@food.ku.dk eller tlf. 35333212

Jesper Bryde-Jacobsen, direktør for BIOPRO, tlf.: +45 3075 2439, jbjc@biopro.nu, www.biopro.nu