Leder af Copenhagen Plant Science Centre fundet – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2013 > Leder af Copenhagen Pl...

01. november 2013

Leder af Copenhagen Plant Science Centre fundet

Planter

I dag tiltræder professor Dario Leister fra det prestigefyldte Ludwig-Maximilians-Universität som leder for det kommende planteforskningscenter på Københavns Universitet - Copenhagen Plant Science Centre.

Dario Leister. Download gratis pressebillede.

I dag, fredag den 1. november, tiltræder professor Dario Leister som leder for Københavns Universitets store, internationale satsning inden for planteforskning- og uddannelse, der åbner dørene i 2015.

Dario Leister forsker i, hvordan planter udnytter solens energi. Det er et forskningsfelt, der har afgørende betydning for, hvordan vi i fremtiden brødføder 9 mia. mennesker på kloden.

-  Dario Leister er en fremragende forsker inden for plantevidenskaben med et stort internationalt netværk, som centret og universitetet som helhed vil nyde godt af.  Han er også en visionær leder, som vil være i stand til at markere centret på den internationale scene, siger institutleder Svend Christensen fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet.

Dario Leister er i dag ansat som professor på Ludwig-Maximilians-Universität i Munchen og vil sideløbende hermed varetage ledelsen af Copenhagen Plant Science Center.

46- årige Dario Leister er født i Tyskland og har en ph.d. i genetik fra Max-Planck-Instituttet. I 2005 blev han udnævnt som professor i molekylær plantebiologi og har mere end 120 videnskabelige publikationer bag sig.