Skoven kommer til byen – Københavns Universitet

01. oktober 2013

Skoven kommer til byen

Kulturnatten

Kajkanten ved Dansk Arkitektur Center omdannes til skov på Kulturnatten den 11. oktober. Det sker som et led i forskningsprojektet SEEDS ved Københavns Universitet om midlertidig anvendelse af byens rum.

TræstammerNaturen kommer til byen på Kulturnatten, når kajkanten foran Dansk Arkitektur Center forvandles til skov. Her vil nattens besøgende kunne opleve skovens duft og stemning, få varmen ved bålpladserne eller – på ægte skovmandsmanér – snitte i træ.

En skov er noget, vi som regel forbinder med landskaber uden for den tætte by. På Kulturnatten og en uge frem rykker et lille stykke skov til helt ind til Københavns centrum – eller helt præcist Christianshavn – hvor Dansk Arkitektur Center til dagligt har sin base.

Skoven på kajkanten indgår som en del af forskningsprojektet SEEDS, der er et EU baseret projekt, hvor der arbejdes med midlertidig anvendelse af byens rum. Lektor og landskabsarkitekt Bettina Lamm er én af hovedkræfterne bag projektet. Hun udtaler:

”Vi vil afprøve, hvad skovens duft og stemning kan tilføre byen af nye oplevelser og opholdsrum. Skovens tætte karakter vil kunne bringe læ, varme og en mere intim stemning til det store og vindomsuste havnerum og dermed omdanne området for en stund.”

Skoven på kajkanten får lov at bliver stående en uges tid efter Kulturnatten.

Det danske hold på forskningsprojektet SEEDS består af en gruppe forskerne fra sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning ved Københavns Universitet. De afprøver, hvordan midlertidige udformninger kan tilføre nye kvaliteter til byens rum og indgå som redskab for omdannelse. Gruppen består af landskabsarkitekterne lektor Bettina Lamm, forskningsassistent Kristian Skaarup og PhD studerende Anne Wagner.

Den midlertidige skov foran Dansk Arkitektur Center på Kulturnatten 2013 er lavet i samarbejde med Skovskolen i Nødebo.

Skrevet af kommunikationskonsulent Karen Sejr ksp@life.ku.dk / tlf. 3034 8285.