07. oktober 2013

Lambdabamserne fra DIKU gjorde det igen! De kan for 3. gang kalde sig danmarksmestre i programmering

DM i programmering

Datalogisk Institut (DIKU) på Københavns Universitet er stolte over igen at kunne stille med 11 konkurrerende hold, heraf de tre på de 4 første pladser. Lambdabamserne fra DIKU kan være ekstra stolte af at have løbet af med danmarksmesterskabet for 3. gang i forbindelse med weekendens netop afviklede mesterskab!

Vinderholdet Lambdabamserne består af ”modne” drenge fra DIKU: Søren Dahlgaard (kandidatstuderende i datalogi), Thomas Dybdahl Ahle (kandidatstuderende i datalogi) og Mathias Bæk Tejs Knudsen, som læser til kandidat i matematik. ­­­Alle har de det tilfælles, at de interesserer sig både for matematik og programmering.

Fra venstre: Mathias, Thomas og Søren

Succes’en tilskriver de blandt andet, at de kender hinandens styrker rigtig godt og forstår at fordele opgaverne optimalt, samt mange års erfaring med denne type konkurrencer.

Til danmarksmesterskabet konkurrerer 35 hold à tre personer, som har fem timer til at løse 11 opgaver af varierende sværhedsgrad. Hvert af holdene får stillet én computer til rådighed på de fem timer, så der skal virkelig samarbejdes. Lambdabamserne formåede at løse 9 ud af 11 opgaver, mens de to DIKU- og et "DAIMI"-hold (fra Århus) på 2. pladsen klarede 7. Som det var tilfældet i år, er reglen, at hvis flere har løst samme antal opgaver, er det det hold, der har løst opgaverne hurtigst, der vinder.

Om holdets strategi for at løse opgaverne, forklarer Søren Dahlgaard: ”Vi startede med at læse en tredjedel af opgaverne hver for at finde dem vi hurtigt kunne kode, og så
ved vi hvilke opgaver hinanden er gode til at løse" Lambdabamserne kan nu se frem til (lige som sidste år) at deltage i det nordvest-europæiske mesterskab i programmering i Delft til november, hvor deltagerene er fra nordvest-europæiske lande.

Nu går de tre lambdabamser i træningslejr op til den kommende konkurrence, som løber af stablen sidste i november ”… altså konkurrencen er den samme, men det er bare bedre modstandere der er bedre til at løse opgaverne”. Men Lambdabamserne har nu gjort det meget godt på europæisk plan. Deres hidtil bedste præstation ved nordvest-mesterskaberne i Delft var en 7. plads ud af 80 deltagende hold.

Om DM i programmering:

DM i Programmering er en nordisk programmeringskonkurrence. Netcompany er vært for den danske del af konkurrencen. DM i Programmering afholdes som en del af Nordic Collegiate Programming Contest (NCPC) for studerende i Norden. DM i Programmering er samtidig et kvalifikations-heat til den europæiske konkurrence, North Western European Regional Contest (NWERC), der i 2013 afholdes i Delft i Holland.

I 2012 blev der afholdt konkurrencer på 17 universiteter, i fem forskellige lande, over tre forskellige tidszoner. 273 hold fra 22 forskellige universiteter deltog i konkurrencen. Herunder 40 hold fra Danmark.

DM i Programmering 2013 blev afholdt lørdag den 5. oktober på henholdsvis DTU og Aarhus Universitet.