20. april 2012

Uni-TV nu også med Det Kan Du Blive film

I starten af året gik Uni-TV i luften med ugentlige nyheder og debat på Kanal Hovedstaden, og i april blev indslagene suppleret med Sciences ”Det Kan Du Blive”- film. Chefredaktør Kristian Grundal Gormsen er begejstret for de små film, som oplyser om de mange jobmuligheder, der venter færdiguddannede. Uni-TV -redaktionen skulle netop til at producere lignende film, da SCIENCE på Københavns Universitet ringede.

- Sciences film er af topprofessionel kvalitet. Korte, informative og lækkert klippet. Vi havde faktisk lige haft det oppe på et møde om at lave en art karrierefilm, da de var i røret og tilbød deres katalog, fortæller chefredaktør for Uni-TV, Kristian Grundal Gormsen, som mener at filmene passer godt i program-flowet.

- Vores programmer er jo lavet for studerende, så vi fokuserer på studieforhold og alt omkring livet på campus og rykker ud og interviewer studerende, men ind mellem indslagene har vi brug for skillere. Dér passer de korte ”Det Kan Du Blive”-film perfekt ind.

Uni-TVs chefredaktør, Kristian Grundal Gormsen
stod netop og manglede indslag á la Sciences
"Det Kan Du Blive"-film.

Kender ikke de mange jobmuligheder

Science har indtil videre lavet 19 film om jobmulighederne, som Københavns Universitets naturvidenskabelige uddannelser giver adgang til. Filmene kan ses på Sciences hjemmeside www.science.ku.dk. Kommunikationschef Joakim Groth fik idéen sidste år.

- Vi véd fra vores studiestartsundersøgelser, at 50 % af de nye studerende har valgt deres uddannelse ud fra, hvilke jobmuligheder uddannelsen giver adgang til. Derfor var det vigtigt for os at vise eksempler på typiske job og karriereveje, som venter de unge, siger Joakim Groth.

- Vi kan også se, at de unge skaffer sig information via nettet i en ekstrem grad og de vil have kort, hurtig og konkret info og gerne via levende billeder. Derfor er ”Det Kan Du Blive”-filmene ikke længere end 2- 3 minutter og klippet i et levende og friskt tempo.

Det er Sciences kommunikationsafdeling, der har filmet on location rundt om i DK og produceret filmene.

Kritisk kant

Chefredaktør Kristian Grundal Gormsen er glad for filmenes billedsprog og indhold, og mener det er i orden, at Uni-TV laver PR for uddannelser, men resten af UniTVs programmer skal være kritiske og drille universitetsverdenens top.

- Vi søger efter at finde vores helt egen måde at få skarp kant på vores historier, og Uni-TV er ikke sendt i luften for at blive populært blandt dekaner og ledere, fortæller Grundahl Gormsen, der lige nu har nærved 25 frivillige medarbejdere der laver tv- indslag. Sciences film bliver vist alle onsdage som en del af studenternyhederne ”Ugens Pensum”.