16. april 2012

Nominerede offentliggjort til Nordisk Råds Natur- og Miljøpris

Hvert år siden 1995 har en nordisk organisation, virksomhed eller person modtaget Nordisk Råds Natur- og Miljøpris for sin ekstraordinære indsats for naturen og miljøet.

Fokus på biodiversitet

Prisen uddeles for at styrke bevidstheden om natur- og miljøarbejdet i Norden, og i år er der sat fokus på biologisk mangfoldighed. Prisen uddeles for arbejde der har styrket biodiversitetet i lokalområder eller internationalt, og/eller øget almenhedens kundskab om dette emne.

Elleve kandidater videre til anden runde

I dag blev kandidaterne til denne års Natur og Miljøpris så offentliggjort. Ud af de 52 nominerede har de nordiske lande valgt elleve kandidater, som går videre til anden runde. Heriblandt er professor Carsten Rahbek, leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet.

Som baggrund for nomineringen skriver Nordisk råd blandt andet, at Carsten Rahbek har ”… styrket den biologiske mangfoldighed gennem bidrag til den praktiske biodiversitetsforvaltning i ind- og udland, gennem uddannelse af fremtidens forskere og biodiversitetsforvaltere, og ved at engagere sig i den samfundsmæssige debat…

Vinderen af prisen på 350.000 kr bliver offentliggjort d. 22. maj, mens selve uddelingen finder sted sidst i oktober på Nordisk Råds årlige topmøde i Helsinki.

Information om Nordisk Råd:https://www.norden.org/da/information/om-nordisk-rad
https://www.norden.org/da/information/om-nordisk-rad

Kontakt for mere information:
Kommunikationsansvarlig Elisabeth Wulffeld
Center for Makroøkologi, Evolution og Klima
Københavns Universitet
tlf: 3532 1240
elisabethw@bio.ku.dk