05. november 2012

Nu skal det afklares om du kan springe morgenmaden over

Man har længe hørt, at det er vigtigt at spise morgenmad, hvis man vil være sund og slank. Nu vil danske forskere fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i samarbejde med amerikanske forskere klargøre én gang for alle, om det virkelig forholder sig sådan.

MorgenmadVi hører tit at det er vigtigt at spise morgenmad især for at forebygge overspisning og overvægt. Men er det korrekt? Nu peger forskere på, at det er muligt, men at det ligeså godt kan være helt forkert.

Konklusionerne er nemlig udelukkende baseret på befolkningsstudier, der viser, at personer, der skipper morgenmaden har større risiko for at blive overvægtige.

Men personer som ikke spiser morgenmad adskiller sig typisk også på mange andre punkter end dem som spiser morgenmad. Så der er ingen sikkerhed for at det vitterligt er den manglende morgenmad som gør dem tykkere. Det skal nu undersøges videnskabeligt.

324 let til svært overvægtige forsøgspersoner i alderen 20-65 år vil i 16 uger blive tilfældigt opdelt i tre grupper.  Den ene gruppe vil i perioden spise en sund morgenmad inden kl. 10.00, den anden gruppe springer morgenmaden helt over, og den tredje gruppe vil ikke få særlige instrukser i forhold til morgenmad ud over generelt at følge de officielle kostråd. Studiet starter til januar.

For yderligere oplysninger kontakt:

Professor dr.med. Arne Astrup, mobil 21433302 eller e-mail ast@life.ku.dk
Lektor, ph.d. Lesli Hingstrup Larsen, tlf. 35333632 eller e-mail lehla@life.ku.dk