Penge til unge håbefulde specialestuderende – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2012 > Penge til unge håbeful...

26. januar 2012

Penge til unge håbefulde specialestuderende

"Vi skal forstå at dyrke den store danske forsker-talentmasse samtidig med, at det kan inspirere flere unge til at interesse sig for naturvidenskab."

Udtalelsen kommer fra uddannelsesminister Morten Østergaard. Og det er netop, hvad der skete, da Novo Nordisk og Novozymes forleden uddelte 43 Novo Scholarship-legater til unge talentfulde studerende inden for de bioteknologiske og farmaceutiske videnskaber.

Blandt de unge talenter er de 17 fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Hver af dem har modtaget forskellige beløb - op til max. 84.000 kr. - fra Novo Nordisk og Novozymes.

Pengene betyder, at de studerende kan supplere deres SU med ekstra finansielle midler, så de ikke behøver at arbejde ved siden af studiet, mens de laver deres speciale.

Hans Müller Pedersen, vicedirektør i Styrelsen for Forskning og Innovation under Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, uddelte legaterne til de unge håbefulde studerende ved et arrangement hos Novo Nordisk og Novozymes.

De 17 studerende fra Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, som har modtaget legatet til arbejdet med deres specialer, er:

1) Søs Grønbæk Mathiassen Molekylær biomedicin.
2) Linea Busch Molekylær biomedicin.
3) Saskia Hoffmann Biokemi
4) Morten Dall Biologi