Ph.d. "Oscar" til Københavnerkemiker – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2012 > Ph.d. "Oscar" til Købe...

27. juni 2012

Ph.d. "Oscar" til Københavnerkemiker

Den fornemme Springer Thesis Award er i år gået til Rasmus Brogaard, der netop har afsluttet sit Ph.d. studium på Kemisk Institut. Han fik prisen for afhandlingen " Molecular Conformation and Organic Photochemistry - Time-Resolved Photo Ionization Studies”.

Prisen uddeles af forlaget Springer, der står bag en lang række af verdens fornemste videnskabelige tidsskrifter. Vinderne får en sum på 500 Euro, men vinderafhandlingerne bliver også offentliggjort i bogserien ”Springer Theses: Recognizing Outstanding Ph.d. research”.

Det er ifølge Viceinstitutleder for forskning Ole John Nielsen:

”En afsindig stor ære. Det er lige som at vinde en Oscar for bedste film”.

Hos Springer Media glæder de sig over reaktionen i København. Redaktør Tobias N.Wassermann mener dog også at kemisk Institut har al mulig grund til at være stolt over prisen.

”For mig personligt har det her været et ganske særligt godt projekt at arbejde på. Rasmus Brogaards afhandling er vitterligt af ekstremt høj kvalitet, og fortjener denne opmærksomhed. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med både Rasmus og hans vejleder Theis Sølling. Vi vil hilse enhver fremtidig nominering til prisen velkommen fra Kemisk Institut, fra det Natur og Biovidenskabelige Fakultet, og fra Københavns Universitet”, siger Dr. Wassermann.

Rasmus Brogaards har haft hele to vejledere på sit projekt.  Dels Theis Sølling som er Lektor på Kemisk Institut på Københavns Universitet. Dels Klaus B. Møller fra DTU Kemi. Ifølge Brogaard har samarbejdet mellem de to personer og de to institutioner været afgørende for at afhandlingen blev så god.

"Klaus har ligesom Theis været en kæmpe inspiration under mit studium og deres samarbejde er en kraftigt medvirkede årsag til projektets succes. Både Theis og Klaus har en stor aktie i prisen," siger den nyslåede Ph.d.

Rasmus Brogaard er for øjeblikket på det amerikanske universitet Stanford, hvor han skal arbejde med katalysatorkemi i en Postdoc-stilling som strækker sig over mindst et år.