04. oktober 2012

Nyt holdspilscenter fejret med balloner og tidligere landsholdsspillere

Center for Holdspil og Sundhed havde inviteret en række tidligere landsholdsspillere til at vise, hvad de kunne med en bold til åbningen af centret.

Opvisningskamp til Center for Holdspil og Sundhed

Ebbe Sand, Morten Wieghorst, Mogens Krogh var blot nogle af de tidligere landsholdsspillere, der havde fundet vej til åbningen af det nye holdspilscenter. Fem mod fem og med Peter Mikkelsen som dommer spillede landsholdsspillere, professor Jens Bangsbo, en motionsspiller og FC Midtjyllands fysiske træner en kamp på ca. 30 minutter.

Se billeder fra kampen på SCIENCEs Facebook-side

Inden kampen blev balloner formet som fodbolde, basketbolde mm. sendt til vejrs over Østerbro af lektor Laila Ottesen fra Institut for Idræt og Ernæring for at markere den officielle åbning af centret.

60+ og fodbold fitness-kvinder på banen

Inden opvisningskampen var boldbanerne fyldt med unge og gamle, der viste deres boldkundskaber frem. I den ene ende var det fodbold fitness-kvinder der var på banen og fik pulsen godt op, mens det i den anden ende var det grå guld, der sparkede til bolden og fik skudt på mål.

En gruppe aktive ældre spiller ivrigt fodbold i fritiden

Åbningen af centret

Åbningen blev markeret d. 3. oktober med en række oplæg fra blandt andet professor og centerleder Jens Bangsbo, formanden for Nordea-Fonden Mogens Hugo, selvfølgelig formændene fra henholdsvis DGI og DIF, Søren Møller og Niels Nygaard, som samarbejder med det nye center. Herefter spillede unge som gamle fodbold, håndbold, ultimate frisbee og basketball på boldbanerne ved Institut for Idræt og Ernæring.

Centret er blevet til efter en uddeling på 33 mio. kr. fra Nordea-Fonden.

Se flere billeder fra dagen på Facebook

Læs mere om Center for Holdspil og Sundhed på holdspil.ku.dk.