Øvelser om madens biologi og kemi

Øvelser om madens biologi og kemi. Øvelseshæfte 2005

Her finder du et elektronisk øvelseshæfte med vejledninger til ti øvelser om antioxidanterkød og ernæring. I øvelserne bliver det undersøgt, hvordan grøntsager, frugt og kød påvirkes under tilberedningen, og der er kostregistreringsøvelser, der kan fungere som oplæg til diskussioner om ernæring. Øvelserne er afprøvede af kemi- og biologilærere i undervisningen.

Lærervejledninger og litteraturforslag

Der hører lærervejledninger med til hver af øvelserne, hvor du kan få praktiske råd omkring gennemførelse af øvelserne samt ideer til videre diskussion.

Der er også en liste med litteraturforslag i øvelseshæftet. En del af litteraturen er læst igennem af kemi- og biologilærere, som har skrevet kommentarer og anbefalinger til, hvordan og på hvilke niveauer litteraturen kan bruges i undervisningen.

Øvelser om antioxidanter

Øvelser om kød

Litteraturforslag

Øvelseshæfte i levnedsmiddelkemi - pdf-fil

 

 

 

 

  Hele øvelseshæftet i én fil (3,57 MB)