Hvorfor bliver frugten brun og kødet gråt? 10 øvelser om madens biologi og kemi - øvelseshæfte 2005

Øvelsens nummer: HØ02
Især relevant for fagene: Kemi
Biologi
Øvelsen er en del af fakultetets forskning og undervisning indenfor: Fødevarer, ernæring og sundhed
Øvelsen afholdes:
Øvelsens formål:

I øvelserne bliver det undersøgt, hvordan grøntsager, frugt og kød påvirkes under tilberedningen, og der er kostregistreringsøvelser, der kan fungere som oplæg til diskussioner om ernæring. Øvelserne er afprøvede af kemi- og biologilærere i undervisningen og tilpasset undervisningen hjemme i gymnasiet.

 

Læs mere om de 5 øvelser om antioxidanter og de 5 øvelser om kød her.

Øvelsens udførsel:

 

Materiale til forberedelse:
Underviser:
Særlige oplysninger: Øvelseshæftet er blevet til i samarbejde mellem forskere fra Det Biovidenskabelige Fakultet for Fødevarer, Veterinærmedicin og Naturressourcer, kemi- og biologilærere, Bioinfo/kemiinfo og fakultetets kommunikationsafdeling.