Nyt undervisningsforløb om Giftige planter

Nyt undervisningsforløb om "Giftige planter"

Kære Natursfagslærer

Ved Cirkus Naturligvis og SCIENCE Skoletjeneste er vi godt igang med 2019. Vi er netop ved at lægge sidste hånd på vores seneste undervisningsforløb, og vi kan nu løfte sløret for temaet som er: Giftige planter! 

Materialet er klar og kan allerede tilgåes på nedenstående web. De tilhørende forsøgskits kan bestilles fra midten af februar på dit lokale Center for Undervisningsmidler - CFU.

Klassetrin: 7.-10. klasse

Læs mere om materialet her:

Kort om det nye forløb:

Velkommen til en verden af vilde, forunderlige og helt fantastiske planter

Her vil du blive introduceret til planters egenskaber som både kan være dødeligt giftige, og samtidigt helbredende. Her finder du historier om gamle dage og kloge koners urtemedicin. Du finder også historier om moderne forskning og bioteknologi, der vil afdække planternes dybeste hemmeligheder. Måske kan det være med til at skabe en bæredygtig fremtid for vores planet?

Gennem menneskets historie har planter været brugt til alt fra gift, medicin og forsvarsstoffer til mad og tøj. I dette materiale kan du blive klogere på molekylerne, lugtene, forsvarsstofferne, solbeskyttelsen og lokkemidlerne. Alt sammen som et resultat af den evolution landplanter har været udsat for de sidste 400 millioner år.

På denne side finder I korte artikler, interviews med forskere og forslag til undersøgelser og eksperimenter Du kan give dig i kast med. Hele temaet om de giftige planter går på tværs af naturfagene, og det betyder at det er muligt at benytte det som inspiration til den fælles naturfagsprøve i 9. klasse.

På vegne af 
Sekretariatet for Cirkus Naturligvis og SCIENCE Skoletjeneste 

/Torben Ingerslev Roug

For at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 28. januar 2019