Nye tider til foråret 2017 og testklasse søges

Kære naturfagslærer

Vi har netop lagt en masse tider ud til booking, i februar, marts og april. Vi har både tider til Jagten på det skjulte sukker, Kassava planten, Køer- kikærter og kakerlakker og By under vand.

Vi har desuden udbudt tider til forløbet Fra burger til blodsukker, som foregår ude på jeres skole. Vi har med dette mulighed for at besøge skoler i en radius af 7 km fra vores laboratorier på Thorvaldsensvej 40, 1871 Frederiksberg C.

Kort om udvalgte forløb:  

Jagten på det skjulte sukker: Eleverne undersøger, hvad sukker er rent kemisk, hvor det kommer fra og hvad vi skal bruge det til. Dernæst tester de i laboratoriet, hvor meget sukker, der er i forskellige fødevarer og til sidst testes elevernes egen smagssans for sukker. 

Køer, kakerlakker og kikærter: Hvordan producerer vi mad nok, og særligt protein nok til en støt stigende verdensbefolkning over de næste 40 år? Skal kilden til vores bøffer have haft deres liv på 0, 2, 4 eller 6 ben? Skal bøfferne have rødder i stedet for ben?

Kassava – et bioteknologisk ulandsprojekt: Bioteknologien har været en del af vores hverdag, siden man fandt ud af at lave druer til vin og mælk til ost. I takt med at den moderne bioteknologi løbende udvider mulighederne for, hvad der kan lade sig gøre, må vi som borgere også løbende kunne forholde os til de etiske problemstillinger, der opstår, når nye teknologiske metoder og muligheder udvikles.

By under vand: Klimaforandringerne er over os, og en umiddelbar konsekvens af dette er de øgede mængder regnvand, der giver problemer i byen og på landet. Dette undervisningsforløb tager udgangspunkt i denne problemstilling og søger at præsentere baggrund, teori, løsningsmodeller, samt praktisk anvendelse.

Gå direkte til booking her!

Vil din 4.-6. klasse teste vores nye aktiviteter til Forskningens Døgn 2017? 

Vi søger en klasse i Storkøbenhavn, som vil teste bevægelsesaktiviteterne til vores nye tema, Superkræfter - insekternes planet. Det tager en time og inkluderer introduktion, gennemførsel og evaluering med børnene. Vi medbringer aktiviteter og remedier og I stiller et lokale og ca. 10 børn til rådighed. Det er først til mølle og du kan tilmelde dig via skoletjenesten@science.ku.dk.

På vegne af Skoletjenesten SCIENCE 

Torben Ingerslev Roug og sekretariatet

 


For at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 23. januar 2017