Årets sidste tider er nu online

Kære naturfagslærere

Vi har netop åbnet for booking af tider i juni, så hvis du står og mangler lidt ekstra spændende aktiviteter, inden sommerferien, skal du tjekke vores bookingside ud her.

Kort om forløbene: 

Jagten på det skjulte sukker: Eleverne undersøger, hvad sukker er rent kemisk, hvor det kommer fra og hvad vi skal bruge det til. Dernæst tester de i laboratoriet, hvor meget sukker, der er i forskellige fødevarer og til sidst testes elevernes egen smagssans for sukker. 

 

Køer, kakerlakker og kikærter: Hvordan producerer vi mad nok, og særligt protein nok til en støt stigende verdensbefolkning over de næste 40 år? Skal kilden til vores bøffer have haft deres liv på 0, 2, 4 eller 6 ben? Skal bøfferne have rødder i stedet for ben?

 

Kassava – et bioteknologisk ulandsprojekt: Bioteknologien har været en del af vores hverdag, siden man fandt ud af at lave druer til vin og mælk til ost. I takt med at den moderne bioteknologi løbende udvider mulighederne for, hvad der kan lade sig gøre, må vi som borgere også løbende kunne forholde os til de etiske problemstillinger, der opstår, når nye teknologiske metoder og muligheder udvikles.

 

Kræft - en historie om muterede gener: Når en celle deler sig i to, kan det være begyndelsen til et helt nyt liv i et befrugtet æg. Det kan også være en streptokokbakterie, der udvikler sig med lynets hast til en halsbetændelse eller en mikro alge, der mærker dagens lys og må skynde sig med at kopiere sig selv, inden dyreplankton græsser den helt væk fra søen.

 

De forunderlige bjørnedyr: Bjørnedyr er dybt fascinerende. De små dyr, med det meget indtagende udseende, kan gå i en tilstand man normalt ville forbinde med døden, men alligevel komme til livet igen. Denne specielle evne har gjort dem til genstand for stor forskningsinteresse. 


Vi glæder os til at se jer, og ellers ses vi i det nye skoleår. 

På vegne af Skoletjenesten SCIENCE og SUND – I nærkontakt med sundheds- og naturvidenskab.

Sekretariatet

 For at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 24. maj 2016