Nye tider og Forskningens Døgn

Årets sidste tider er klar til booking


Der er netop oprettet en masse nye tider til booking, i maj og juni 2016. Vi har både tider på det Biocenteret og på Frederiksberg Campus. Vi kan blandt andet tilbyde forløbet om bjørndyr og forløbet om Kræft. Desuden er der stadig ledige forløb på Rådhuspladsen, når Forskningens Døgn løber af stablen i slutningen af april.

 

Kort om forløbene

Jagten på det skjulte sukker: Eleverne undersøger, hvad sukker er rent kemisk, hvor det kommer fra og hvad vi skal bruge det til. Dernæst tester de i laboratoriet, hvor meget sukker, der er i forskellige fødevarer og til sidst testes elevernes egen smagssans for sukker. 

 

Køer, kakerlakker og kikærter: Hvordan producerer vi mad nok, og særligt protein nok til en støt stigende verdensbefolkning over de næste 40 år? Skal kilden til vores bøffer have haft deres liv på 0, 2, 4 eller 6 ben? Skal bøfferne have rødder i stedet for ben?

 

Kassava – et bioteknologisk ulandsprojekt: Bioteknologien har været en del af vores hverdag, siden man fandt ud af at lave druer til vin og mælk til ost. I takt med at den moderne bioteknologi løbende udvider mulighederne for, hvad der kan lade sig gøre, må vi som borgere også løbende kunne forholde os til de etiske problemstillinger, der opstår, når nye teknologiske metoder og muligheder udvikles.

 

Kræft - en historie om muterede gener: Når en celle deler sig i to, kan det være begyndelsen til et helt nyt liv i et befrugtet æg. Det kan også være en streptokokbakterie, der udvikler sig med lynets hast til en halsbetændelse eller en mikro alge, der mærker dagens lys og må skynde sig med at kopiere sig selv, inden dyreplankton græsser den helt væk fra søen.

 

De forunderlige bjørnedyr: Bjørnedyr er dybt fascinerende. De små dyr, med det meget indtagende udseende, kan gå i en tilstand man normalt ville forbinde med døden, men alligevel komme til livet igen. Denne specielle evne har gjort dem til genstand for stor forskningsinteresse. 


 

Forskningens Døgn 2016

Husk at sætte kryds i kalenderen d. 27.-28. april. Her er det muligt at finde Skoletjenesten på Rådhuspladsen, i forbindelse med Forskningens Døgn, hvor vi vil have en masse aktiviteter med. Vi har stadig tider til "Hvem styrer din hjerne". Det kan bookes her. Vi glæder os til at se jer!

 

På vegne af Skoletjenesten SCIENCE og SUND – I nærkontakt med sundheds- og naturvidenskab.

SekretariatetFor at besvare denne email skriv til skoletjenesten@science.ku.dk

Afmeld nyhedsbrevet

Sendt d. 19. april 2016