Vild havfuglesafari på Øresund 12/10 – Københavns Universitet

SCIENCE > Om fakultetet > Arrangementer > Vild havfuglesafari på...

Vild havfuglesafari på Øresund 12/10

Er du vild med havfugle? Så tag med Øresundsakvariet og Helsingør Havne på Vild Havfuglesafari i oktober, hvor vi vil lede efter de mange spændende havfugle, der findes i Øresundsområdet.

I år holder Øresundsakvariet tre Vild Havfuglesafarier, nemlig den 5., 12. og 19. oktober fra 11.00-14.00, og der er gode odds for at alle havfugle-interesserede kan få en spændende havfugle-oplevelse på Øresund.

Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og i selskab med den lokale fugleekspert og ornitolog Jan Hjort Christensen fra Helsingør Havne, kigger vi efter de smukke havfugle specielt i området nord for Helsingør. Hvor vi sejler hen på dagen afhænger dog meget af vind og vejr.

På tidligere ture har safari-gæster blandt andet set suler, lommer, alke, lomvie, søkonger og tejst.
Sidste år var de så heldige at støde på en storkjove, denne prægtige havfugl, der med sit vingefang på op til 140 cm let kan skræmme mågerne til at opgive deres sild - som så bliver storkjovens frokost.

Tilbage i 2016 spottede de sågar en lunde - eller søpapegøje, som den populært kaldes - en fugl, der er forholdsvis sjælden på disse breddegrader. Måske vi er lige så heldige i år. Herudover er der chancer for at se en del havdykkende andefugle som ederfugle, sortænder og fløjs-ænder. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle - især rovfugle - som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinteren.

Vild Havfuglesafari er for alle

Vild Havfuglesafari er et oplagt valg for den erfarne ornitolog, men alle fugleinteresserede er velkomne, også selv om man ikke har den store fugleviden endnu at trække på.
Allerede nu kan ornitologer og andre, der har en lille ornitolog i maven, melde sig til safarierne på Øresundsakvariets hjemmeside.

Praktisk information

Der serveres varm kakao og kaffe ombord og der er fri entré til Øresundsakvariet både på dagen og dagen efter turen.

Husk varmt tøj, der passer til vejret. Det er altid koldt på vandet, også selvom at flydedragten er varm. Tag godt, solidt, vandtæt og varmt fodtøj på. Der udleveres flydedragter og redningsveste inden afgang. Båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen (max. 12 passagerer). Af sikkerhedsgrunde er det ikke tilladt at benytte private redningsveste. Børn skal min. være 10 år og i følge med en voksen.

Der tages forbehold for at vi bliver nødt til at aflyse turen pga. vejret. Det er skipper, der afgør om vi sejler (regn er sjældent et problem, kun vind og bølger). Hvis turen må aflyses kontakter vi jer på det telefonnummer I oplyser ved bestillingen.

Mødested: Øresundsakvariets billetsalg. Ankom senest 15 minutter før afgang.

Pris: 450 kr. pr. person