Molecular and Functional Properties of Milk

Dette kursus har det overordnede mål at give deltagerne en detaljeret viden om både teoretiske og praktiske aspekter af mælke- og mælkeproduktionens molekylære, kolloide og funktionelle egenskaber. Derudover handler kurset også om funktionaliteten af fødevareingredienser, som stammer fra mælkeprodukter

Deltagerne opnår viden om

  • de kolloide interaktioner, der styrer stabilisering og destabilisering af mælk og mejeriprodukter.
  • de væsentligste faktorer, der påvirker mælkeproduktion og kvaliteten af den rå mælk, herunder opbevaring
  • de faktorer, der påvirker mælkeingrediensers funktionalitet i fødevaresystemer, samt effekterne af mælkeproduktion og forarbejdning af mælk på et molekylært niveau

Kurset giver deltagerne mulighed for, at:

  • forstå virkningerne af basale termiske processer på mælkekomponenter og foderets indvirkning
  • diskutere de faktorer, der påvirker funktionaliteten af mælkeingredienser
  • reflektere over mælkebestanddelenes potentielle gavnlige helbredsmæssige effekter / bioaktivitet