Grundlæggende Kemometri

Torsdag til fredag, 14. november til 15 november, 2019

Baggrund: Kemometri (eller multivariat dataanalyse) kan bruges til at løse problemer, der involverer store datamængder. Dette er relevant inden for områder som udvikling, forskning, procesovervågning og kontrol og laboratorieanalyse. I disse felter er brugen af ​​enkeltvariabler ofte utilstrækkelig til at beskrive, differentiere eller klassificere objekter / prøver. At se på flere variabler ad gangen sikrer, at interaktioner, mønstre og korrelationer tages i betragtning. Kombineret med overlegen datavisualisering er kemometri et nødvendigt værktøj til korrekt dataanalyse.

Som deltager vil du blive introduceret til den multivariate måde at tænke på og lære, hvordan du udforsker dine data korrekt, og hvordan du opsætter en multivariat kalibrerings- / regressionsmodel. Kurset er en blanding af forelæsninger og øvelser. I øvelserne bruger du kemometriværktøjerne. Du lærer at navigere gennem rå-dataene, udvikle modeller og visualisere modellerne. I løbet af dette kursus vil du ikke være i stand til at arbejde med dine egne data.

Målgruppe: Kurset er beregnet til personer, der håndterer problemer, hvor kemometri kan anvendes, eller personer, der har en generel interesse i at lære mere om kemometrik og dens anvendelser. Nogle matematiske og statistiske udtryk vil blive brugt i løbet af kurset, og en række data (f.eks. Sensoriske og spektroskopiske data) vil blive brugt som eksempler.

Software: PLS Toolbox bruges under øvelser og skal installeres på din egen bærbare computer.

Underviser: Rasmus Bro

Sted: Københavns Universitet, Frederiksberg Campus

Kurset bliver afholdt fra kl. 9 til 17 begge dage. Frokost og kaffe vil være inkluderet. Hvis du har specielle diætbehov, så fortæl os det ved tilmelding. Foredrag og noter er på engelsk.

Du kan tilmelde dig hos Rasmus Bro (rb@food.ku.dk) senest 1. november. Afbestilling skal ske senest fire dage i forvejen, ellers skal du betale 500 kr. i afbestillingsgebyr. Kursusprisen er 7.000 kr.