Dairy Microbiology

Formålet med kurset er at give deltagerne indgående kendskab til råmælks mikroflora og mikrofloraen i ikke-fermenterede mejeriprodukter samt på mikroflora i starterkulturer. Fokus er på primære og sekundære starterkulturer til mejeriprodukter, herunder den utilsigtede mikroflora forbundet med ost.

Deltagerne får gennem forelæsninger og laboratorieøvelser viden om mikrobiologisk analyse af organismer, der er relevante for mejeriprodukter. De opnår også kendskab til forskellige former for fordærv og patogener i mejeriprodukter.

Kurset giver deltagerne mulighed for, at:

  • beskrive sammensætningen af ​​starterkulturer og deres anvendelse i mejeriprodukter, og beskrive sekundær, supplerende og utilsigtet mikroflora fundet i ost og deres biokemiske rolle i ostemodning
  • forstå den rolle som fysiologi spiller for starter, sekundær starter, supplerende kulturer og ikke-starter bakterier i fermenterede mejeriprodukter
  • anvende principper for art og stammeidentifikation af mejeriorganismer
  • analysere mejeriprodukter for relevante mikroorganismer ved brug af klassiske og molekylærbiologiske baserede metoder, og evaluere den formodede kilde til dem