Ny institutleder på Niels Bohr Institutet – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2017 > Ny institutleder på Ni...

21. august 2017

Ny institutleder på Niels Bohr Institutet

Ny institutleder

Jan W. Thomsen tiltræder som ny institutleder på Niels Bohr Institutet ved Københavns Universitet pr. 1. september. Han vil særligt fokusere på at udbygge og fastholde den forskning og undervisning, der har gjort Niels Bohr Institutet verdenskendt.

Jan Westenkær Thomsen. Hent gratis pressebillede.

Jan Westenkær Thomsen overtager posten som institutleder efter Niels Obers, der har fungeret som konstitueret institutleder siden 1. januar 2017. Forhenværende institutleder Robert Feidenhans'l forlod posten til fordel for en stilling som administrerende direktør for det store europæiske forskningscenter XFEL i Hamburg.

-  Stillingen som institutleder er en meget ærefuld og spændende opgave. I nær fremtid flytter hele instituttet til nye, state-of-the-art forskningsfaciliteter i den nye Niels Bohr Bygning. Flytningen er en kolossal logistisk opgave, men det vil give os de bedst tænkelige rammer for at forske på tværs af forskningsgrupper og i samarbejde med virksomheder, siger Jan W. Thomsen.

Dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet John Renner Hansen siger i forbindelse med ansættelsen:

”Jan W. Thomsen har gennem sit arbejde som forskningsleder på Niels Bohr Institutet vist, at han har den faglige og menneskelige tyngde, der skal til for at lede instituttet frem mod endnu større forskningshøjde og sammenhængskraft på tværs af forskningsgrupper. Derfor glæder det mig meget, at han indtager posten som institutleder, siger dekan John Renner Hansen.

Tæt tilknytning til forskningsmiljøet

Jan W. Thomsen er selv uddannet på Niels Bohr Institutet. Han har en ph.d.-grad fra Université Paris-Sud i laser og atomfysik, som siden udviklede sig mod et forskningsfelt i kvantemetrologi og atomure. Efter en postdoc- stilling på Niels Bohr Institutet i 1995 fik han en stilling på Utrecht Universitet i 1996, men blev hentet hjem til Niels Bohr Institutet på en Carlsberg bevilling i 1998. I 2007-2008 var han ansat som Fellow på JILA, Universiy of Colorado.

Jan W. Thomsen vil have særligt fokus på at bevare en tæt tilknytning til forskningsmiljøet som forsker og som underviser, da han som leder lægger vægt på at have en god kontakt til, hvad der rører sig på forsknings- og undervisningsfronten. Han modtog instituttets undervisningspris 'Jens Martin Prisen' i 2015, og i 2016 kårede Det Natur- og BiovidenskabeligeFakultet ham som Årets Underviser.

Jan W. Thomsen er 51 år.

Jan W. Thomsen, lektor og leder af den kvanteoptiske gruppe Ultrakolde Atomer