Så har Nørrebro fået sin byport – Københavns Universitet

SCIENCE > Presse > Nyheder > 2015 > Så har Nørrebro fået s...

03. november 2015

Så har Nørrebro fået sin byport

nybyggeri

Når man passerer Dronning Louises Bro ved søerne, ved man, at man er på Nørrebro. Det samme kan man nu sige om grænselandet mellem Østerbro og Nørrebro, hvor en helt ny skywalk er sat op på Jagtvej og dermed har forskønnet et område, som i dag er klondykeagtigt og fragmenteret i al sin uskønhed. Men med den nye skywalk er der skabt en byport, som signalerer, at her begynder og slutter Nørrebro.

Samtidig er en arkitektonisk blomst ved at skyde til vejrs i form af byggeriet Niels Bohr Bygningen, som er en del af Københavns Universitet, og som står færdigt i 2017. Skywalken forbinder de to bygninger, som ligger på hver sin side af Jagtvej, og som tilsammen udgør Niels Bohr Bygningen. Når Niels Bohr Bygningen er færdigbygget, og stedet bliver en magnet for både hjemlige og udenlandske forskere og studerende i topklasse, så får området ikke kun tilført en betydelig hjernekapacitet på globalt plan, men bliver også beriget på lokalt plan med en stor kulturel kapital i form nye bygninger og et leben med forskere og studerende.

Det er Bygningsstyrelsen, som står bag sit hidtil største byggeri på i alt 52.000 kvadratmeter, og det er Københavns Universitet, som bliver den daglige bruger af de tip-top moderne faciliteter, når byggeriet er færdigt i 2017.

Se fotos fra påmonteringen af skywalken i weekenden. Det er Bygningsstyrelsen, der har fotografereret begivenheden, som i Politikens Ibyen-sektion fredag blev omtalt, som weekenden mest oplagte ”globryllup” for folk med hang til kræfter og kraner, da de to kraner på hver 96 tons i et hug løftede den 39 meter lange skywalk på plads og dermed fik sat Nørrebros nye byport på plads.

Bag byggeriet står foruden Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet, som kommende lejer, Rambøll(totalrådgiver), Sweco Danmark (byggeledelse), Aarsleff(entreprenør), arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Christensen & Co Arkitekter, samt GHB Landskabsarkitekter, der står for landskabsprojektet.

Link til Politikens artikel om skywalken.